donderdag, december 7Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Stadhuis Apeldoorn weer open na renovatie

Foto: Rob Voss | Beeldbank Apeldoorn marketing

Na bijna anderhalf jaar van verbouwen is het stadhuis aan het Marktplein weer voor een groot deel in gebruik genomen. Op 16 december zijn de meeste medewerkers van gemeente Apeldoorn weer terug in het vernieuwde stadhuis. Vanaf 27 januari 2020 kunnen ook inwoners terecht bij de publieksbalies in het stadhuis.

Publiekbalies stadhuis open vanaf 27 januari
De publieksbalies in het vernieuwde stadhuis zijn tijdelijk gesloten. Daar wordt momenteel volop getest en de laatste hand gelegd aan de inrichting. Op 27 januari om 12.30 uur gaan de balies open. Alle afspraken met de gemeente Apeldoorn zijn vanaf dat moment gepland in het stadhuis aan het Marktplein 1, of het nu gaat om de aanvraag van een omgevingsvergunning, bijstandsuitkering of paspoort. Tot die tijd blijven de publieksbalies aan de Deventerstraat 46 nog even open. Afspraken met het Omgevingsloket zijn vanaf maandag 16 december al gepland in het stadhuis aan het Marktplein 1.

Renoveren en verduurzamen
Tijdens het renoveren is het stadhuis ook verduurzaamd. Overal is HR++ glas geplaatst en liggen er zonnepanelen op het dak. Het pand voldoet weer aan de eisen van vandaag. Bezoekers ervaren de vernieuwing vooral bij het publieksplein. De loketten zijn vervangen door één grote publieksruimte en medewerkers van de gemeente lopen rond om bezoekers te helpen.

Projectwethouder Wim Willems is tevreden met het resultaat
Projectwethouder Wim Willems is blij met het resultaat: “Heel mooi dat we na anderhalf jaar intensief verbouwen het stadhuis weer in gebruik kunnen nemen. En dat we onze inwoners weer vanaf één plek van dienst kunnen zijn, in een gebouw dat weer helemaal van deze tijd is”

Officiële heropening voor alle inwoners
Op 1 februari is er een feestelijke heropening voor alle inwoners van de gemeente Apeldoorn. Inwoners zijn welkom om het stadhuis van binnen te bekijken. Het programma komt op de website www.apeldoorn.nl te staan.