woensdag, juni 12Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Sport in de wijk voor volwassenen

Foto: Accres

Op woensdag 10 mei start er een nieuwe sportgroep voor volwassenen in de wijk Orden. Speciaal voor mensen tussen de 30 en 60 jaar die lang niet aan sport gedaan hebben en op een laagdrempelige manier aan bewegen willen gaan doen. Sport, spel, plezier en ontmoeten staan centraal. Daarnaast zijn de kosten laag en is het mogelijk om per keer te betalen.

In juni 2022 is Sportservice Apeldoorn gestart met GoldenSports voor 55-plussers op het Cruijff Court plus aan de Morinistraat. Dit was vanaf het begin een succes, 15 tot 20 mensen sporten nu wekelijks onder begeleiding van trainster Miranda van Loon. Omdat er steeds meer vraag kwam vanuit een jongere doelgroep ontstond het idee voor ‘sport in de wijk voor volwassenen’. Hetzelfde concept, maar nu voor een andere doelgroep.

Lekker bewegen, niets moet
Voldoende bewegen is belangrijk, maar niet iedereen vindt zijn of haar plek bij de sportschool of een sportvereniging. ‘Sport in de wijk’ is bedoeld voor mensen die al lang niet aan sport gedaan hebben of door een medische oorzaak moelijker bewegen. De lessen worden gegeven door een ervaren trainster die kijkt naar wat iemand kan en daar de oefeningen zo nodig op aanpast. Daarnaast is het belangrijk dat mensen elkaar kunnen ontmoeten. Daarom is er na de sportles de mogelijkheid om een kopje koffie of thee te drinken bij Wijkcentrum Orca.

Dus wilt u op een gezellige manier werken aan de verbetering van uw conditie, spierkracht, coördinatie en balans? Wilt u dit doen met buurtgenoten en lekker in de buitenlucht? Kom dan een keer langs en doe vrijblijvend een paar keer mee.

Praktische informatie
Elke woensdag (start op 10 mei) van 09.00 tot 10.00 uur op het Cruijff Court aan de Morinistraat in Apeldoorn West. De Kosten zijn 3 euro per keer en het is mogelijk om per keer te betalen. Meer informatie en aanmelden:

www.sportserviceapeldoorn.nl/aanbod/sport-in-de-wijk-voor-volwassenen