woensdag, juni 12Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

1.150 bezoekers bij vernieuwde Albert Heijn Sprengenpark

Foto: Albert Heijn

Afgelopen zaterdag was de opening van de vernieuwde en vergrote Albert Heijn Sprengenpark in Apeldoorn. De winkel, verborgen achter een doek, werd voor de wachtende klanten pas zichtbaar nadat de ondernemersfamilie Bredewout op een knop drukte. “Het was gezellig druk”, zegt supermarktmanager Jordy Koops. “Naar schatting waren er alleen al in het eerste uur zo’n 1.150 bezoekers.” De klanten reageren enthousiast op al het nieuwe dat de Albert Heijn te bieden heeft. Ook zijn zij blij met de nieuwe Etos en Gall & Gall die in de passage van de supermarkt zitten.

De drie winkels van Bredewout omvatten bij elkaar zo’n 2.500 vierkante meter. Bij de bouw en de uitbreiding van de panden is nadrukkelijk gelet op duurzaamheid. Met behulp van eerder gebruikte (bouw)materialen en een deel van het inventaris is de verbouwing deels circulair uitgevoerd. Door onder andere de gevel beter te isoleren en te kiezen voor zuinigere installaties wordt er flink veel energie bespaard.

Voedselbank Apeldoorn
Albert Heijn Sprengenpark heeft vlak voor de verbouwing de overgebleven voorraad vers en diepvries geschonken aan de Voedselbank Apeldoorn. Het ging om producten met een totale waarde van zo’n 3.000 euro. “Weggooien is natuurlijk zonde. Bovendien is het fijn dat we dit lokale goede doel zo extra hebben kunnen ondersteunen”, aldus de supermarktmanager.

Albert Heijn Sprengenpark aan de Schapendoesweg 2 in Apeldoorn is open op maandag tot en met zaterdag van 7:00 tot 22:00 uur, zondag van 12:00 tot 18:00 uur. De winkel beschikt over ruime parkeergelegenheid en parkeren is gratis.