zondag, september 24Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Singer-songwriter MEAU op 3 juni voor bijzonder concert naar Grote Kerk Apeldoorn

Foto: Jantina Talsma | GIGANT

GIGANT presenteert op zaterdag 3 juni in samenwerking met Grote Kerk Apeldoorn een concert van MEAU. De carrière van de Nederlandse singer-songwriter MEAU kwam eind 2021 in een stroomversnelling toen haar single ‘Dat Heb Jij Gedaan’ het licht zag en op haar laatste dag als 22-jarige verscheen op 9 mei debuutalbum ‘22’. Met haar hitsingles en nieuwe muziek op zak komt zij op 3 juni naar Apeldoorn voor een optreden in de Grote Kerk, aan de Loolaan 16. Het concert begint om 20:15 met voorprogramma Jet van der Steen. Tickets kosten €29,00 en zijn te koop via www.gigant.nl.

MEAU, het soloproject van de zangeres, songwriter en producer Meau Hewitt (23), maakt Nederlandstalige indiepop: een vleugje synths, warme sounds en eerlijke teksten. Haar warme stem en dromerige koortjes landen daar waar akoestische instrumenten en elektronische geluiden samenkomen. Een paar grote inspiratiebronnen van Meau zijn Eefje de Visser, Jeremy Zucker en Holly Humberstone.

Na haar eerste EP ‘Kalmte’, verscheen op 10 september 2021 de succesvolle single ‘Dat heb jij gedaan’, welke o.a. 3FM Megahit, Qmusic Alarmschijf en Radio 2 TopSong werd en meerdere weken op nummer 1 stond in de Nederlandse Top 40. Ze is een graag geziene gast bij het Metropole orkest, The Streamers en vele tv- en radioprogramma’s. In 2022 speelde MEAU live op onder andere Paaspop, Pinkpop en Pukkelpop (BE). Daarnaast speelt ze ook in vele Nederlandse en Vlaamse zalen tijdens haar eerste eigen, uitverkochte clubtour.

 

Meau is sinds jongs af aan bezig met het schrijven en maken van muziek. Als kind volgde ze al zang- en pianolessen en het is dan ook niet verrassend dat ze de muziekopleiding aan de Herman Brood Academie is gaan volgen. Tijdens de eerste lockdown is ze zich volledig gaan richten op het schrijven van Nederlandstalige teksten en het produceren van haar eigen muziek. Hiermee heeft ze echt haar eigen, unieke MEAU-sound gevonden die zij op zaterdag 3 juni zal presenteren in de Grote Kerk in Apeldoorn.