woensdag, april 17Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Severe Torture en Ingested brengen op 14 juni death metal naar GIGANT

Foto: Gigant

Death metalbands Severe Torture en Ingested komen op vrijdag 14 juni met voorprogramma’s Mouflon en Shoot The Messiah naar de popzaal van GIGANT in Apeldoorn. De deuren van de zaal openen op 14 juni om 19:00 en het concert start om 19:30. Tickets kosten €16,00 en zijn verkrijgbaar aan de kassa van GIGANT en via www.gigant.nl.

Severe Torture
Het in 1997 opgerichte Severe Torture is een Nederlandse, bloeddorstige death metal band. Na de release van hun tweede album Misanthropic Carnage in 2002 tekende de band bij Earache Records. Met tal van tours en shows in Europa, Noord-Amerika en Zuid-Amerika hebben ze een monsterlijke livereputatie opgebouwd. De band werkt op dit moment aan een nieuwe plaat en in het kader van dat album komt Severe Torture naar GIGANT!

Ingested
Het Engelse Ingested heeft een reputatie opgebouwd als één van de meest woeste death metal acts uit het Verenigd Koninkrijk. Afstraffende beat-downs, epische riffs, keelklanken en zinderende snelheid zijn slechts enkele van de wapens in het muzikale arsenaal van Ingested. In 2018 kwam de vierde plaat The Level Above Human uit en die klinkt zelfverzekerder en vernietigender dan ooit!

Mouflon
Eind 2018 kwam de Arnhemse death metal band Mouflon met eerste langspeler Devastations. Het zware en donkere geluid op deze plaat is kenmerkend voor Mouflon. Met een mix van death metal en doom metal, beïnvloedt door old school bands, stuitert Mouflon razend en agressief van het ene headbang moment naar het andere.

Shoot The Messiah
De Nederlandse thrash/death metalband Shoot The Messiah ontstond in 2015 met het doel om brute muziek te maken. Dat is gelukt! Sinds 2016 maken ze de podia onveilig met scheurende gitaren, progressieve drums en brute vocals. Later dit jaar mogen we het debuutalbum van de band verwachten.