zondag, juli 14Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Apeldoorn onderzoekt vuurwerkvrije zones

Foto: Pixabay

De gemeente Apeldoorn gaat onderzoek doen naar de ervaring van Apeldoorners met vuurwerk tijdens de jaarwisseling. Daarnaast wordt onderzocht of inwoners vuurwerkvrijezones willen in Apeldoorn.

Bijna 20.000 Apeldoorners hebben voor dit onderzoek een brief gekregen met de vraag om digitaal een aantal vragen in te vullen aan de hand van een unieke code. Zo wordt onder andere gevraagd bij welke openbare plekken er een vuurwerkvrije zone zou moeten komen.

Uit het onderzoek moet blijken in welke mate en in welke vorm inwoners overlast ervaren van vuurwerk en op welke wijze zij dat willen verminderen, willen stoppen of willen reguleren via vuurwerkvrije zones. Met vuurwerkvrije zones wordt bedoeld dat er geen vuurwerk afgestoken mag worden tussen 18.00 uur 31 december en 02.00 uur 1 januari. De rest van het jaar is vuurwerk immers al verboden. Na verwachting zijn nog voor de zomer de resultaten van het onderzoek bekend. Het is dan aan de gemeenteraad wat zij doen met de resultaten van het onderzoek.