dinsdag, februari 27Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Scouts verkopen pepermunt voor groepszomerkamp 2021 in Rotterdam

Foto: scoutinggroep Stadhouder Willem III/Lady Baden-Powell

Op zaterdag 3 oktober organiseert scoutinggroep Stadhouder Willem III/Lady Baden-Powell uit Apeldoorn weer de Pepermuntactie. Tijdens deze jaarlijkse actiedag gaan alle jeugdleden, ouders/verzorgers en leiding op pad om pepermunt te verkopen in heel Apeldoorn.

Josien van de Hesseweg, lid van het actiecomité vertelt: ‘De pepermuntactie is de belangrijkste actie van het jaar. Met de opbrengst kunnen we het terrein onderhouden of nieuwe materialen aanschaffen, maar proberen we ook de contributie laag te houden. Zo blijft scouting toegankelijk voor iedereen.’

Met iedereen naar Rotterdam
‘Ieder jaar wordt er een doel gekozen en wordt daarvoor geld opgehaald. Dit jaar is dat het groepszomerkamp van 2021 in Rotterdam. Volgend jaar is namelijk een lustrumjaar, want onze groep bestaat dan 90 jaar.’ vertelt Josien. Elke zomervakantie houden de verschillende leeftijdsgroepen een eigen zomerkamp. Iedere vijf jaar gaan wij met de gehele groep tegelijkertijd op zomerkamp naar hetzelfde kampterrein.

Komt u op 3 oktober de scouts tegen, bij u aan de deur of ergens anders in Apeldoorn? Koop dan één of meerdere doosje(s) pepermunt om de groep te steunen.

Over Scoutinggroep Stadhouder Willem III/Lady Baden-Powell
Scoutinggroep Stadhouder Willem III/Lady Baden-Powell is lid van Scouting Nederland en daarmee onderdeel van de grootste jeugd- en jongerenorganisatie van het land. Scouting zorgt voor leuke en spannende vrijetijdsbesteding. De vereniging biedt ieder kind een veilige en leerzame speelomgeving en biedt uitdagende activiteiten voor jongeren.

Scoutinggroep Stadhouder Willem III/Lady Baden-Powell is de grootste scoutinggroep van Gelderland en is te vinden aan de Jachtlaan 4-6 in Apeldoorn. Deze locatie is een prachtig stuk bos en behoorde ooit tot de kroondomeinen.