donderdag, december 7Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

CODA viert de Kinderboekenweek, en dat 12 dagen lang!

Foto: CODA

De Kinderboekenweek heeft dit jaar plaats van 30 september tot en met 11 oktober en het thema is ‘En toen?’ Een thema dat uitnodigt om te reizen, terug in de tijd maar ook naar de toekomst! Niet alleen in de CODA-vestigingen maar ook online is er van alles te doen – van de lancering van het boek Lang geleden in Apeldoorn van Nanda Roep en Hélène Jorna, de uitreiking van het Apeldoorns Uiltje aan Maranke Rinck en terug in de tijd reizen met Robot tot leuke schrijf- en tekenworkshops, een bezoek aan de schatkamer van CODA of samen met je school meedoen aan de Tijdcapsule Challenge! Meer over het programma, de (online) activiteiten en hoe je je daarvoor kunt aanmelden, is te lezen op www.coda-apeldoorn.nl/kinderboekenweek.

Vanwege de maatregelen rond corona dit jaar dus niet één groot Kinderboekenweekfeest in CODA, maar heel veel feestjes in al onze vestigingen (CODA Centrale Bibliotheek, dok Zuid en De Maten) én online – en dat 12 dagen lang! Op deze manier willen we zoveel mogelijk fans van ons jaarlijkse Kinderboekenweekfeest de gelegenheid geven om aan zoveel mogelijk activiteiten mee te doen.

We beginnen woensdag 30 september met de opening in CODA Museum, waarbij ook het boek Lang geleden in Apeldoorn van Nanda Roep gelanceerd wordt én Maranke Rinck het Apeldoorns Uiltje ontvangt voor haar boek Bob Popcorn. Na dit openingsfeestje geven Nanda, Maranke en Hélène Jorna (illustrator Lang geleden in Apeldoorn) te gekke workshops. Wil je hieraan meedoen, meld je dan snel aan via de speciale Kinderboekenweek-pagina op onze site.

Vanaf 1 oktober staan onder andere de volgende activiteiten gepland: een bezoek aan de schatkamer van CODA, op ontdekkingsreis door de geschiedenis van Apeldoorn en de Veluwe, je eigen zegelstempel maken, je eigen tijdcapsule maken én hoofdstuk 11 schrijven voor het boek Lang geleden in Apeldoorn. Wie meer wil weten over een aantal plekken die in dit boek beschreven worden, kan onder leiding van een gids meelopen met een speciale wandeling die in samenwerking met de Gemeente is samengesteld.

Op www.coda-apeldoorn.nl/kinderboekenweek vind je alle (online) activiteiten op een rijtje. Voor sommige (betaalde) activiteiten moet je je van tevoren aanmelden, aan andere activiteiten kun je gewoon meedoen wanneer je wilt. Ook dit staat allemaal op de speciale Kinderboekenweek-pagina aangegeven. Maar, wacht niet te lang met aanmelden: er is helaas een beperkt aantal plaatsen en vol is echt vol.