dinsdag, december 5Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Wintersferen op de Loenermark

Foto: Rob van ‘t Zelfde

Op dinsdag 12 februari organiseert de boswachter van Geldersch Landschap & Kasteelen een winterwandeling over de Loenermark. In de winter staat alles ‘op een laag pitje’. Boomknoppen ontwikkelen zich langzaam.

Dieren doen het rustig aan of houden een winterslaap om zo weinig mogelijk energie te verspillen. Juist in de winter kan de natuur op zijn mooist zijn. Wie wandelt er met de boswachter mee in de rust die nu op de Loenermark heerst?

Start: 14.00 uur op de parkeerplaats ‘Het Dichte Gat’ aan de Groenendaalseweg te Loenen (Gld). Routebeschrijving: A50 Arnhem-Apeldoorn. Afslag 23 Loenen-Eerbeek-Beekbergen. Loenen aanhouden. In Loenen voor Hotel-Restaurant De Loenermark rechtsaf de Groenendaalseweg op. Deze weg ca. 1,6 km afrijden tot aan de parkeerplaats ‘Het dichte Gat’ aan uw linkerhand. Vanuit Apeldoorn gaat u via de Arnhemseweg richting Woeste Hoeve (rechter tunnelbuis van wildviaduct Woeste Hoeve, parallel aan de A-50) met de bocht mee naar links, de Groenendaalse weg. Even vóór het Ereveld Loenen is rechts de parkeerplaats.

Duur: ca. 2 uur. Deelname: 5,00 euro p.p., kinderen t/m 12 jaar 2,50 euro p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis op vertoon van een geldige donateurspas. Betaling: contant op locatie (geen pin aanwezig, graag gepast betalen). Reserveren niet nodig. Informatie: www.glk.nl/activiteiten of Hans Keppel en Nel Schütz, tel. 06-15363228.