zondag, juli 14Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Programma herfstfestival Roots in the Woods

Foto: Carolien van der Waal

Zeg je Roots in the Woods, dan zeg je Beekpark. Deze hoofdlocatie wordt  omgetoverd tot festivalterrein dat is gevuld met natuurlijke herfstdecors, knisperende vuurtjes, live muziek, theater, foodtrucks, Roots eigen BurlBier plus andere speciaalbieren en in de avonduren een betoverend spel van licht door het bladerdak. Side events zijn er in Hoenderloo (Landal Miggelenberg) en Oldebroek (Landal Landgoed ’t Loo). Alle locaties zijn gratis toegankelijk, voor activiteiten en voorstellingen kan een kleine bijdrage worden gevraagd.

Beekpark vrijdag 19 oktober: DJ Maurice Jeunhomme trapt af. Vanaf 17.00 uur is het tijd voor de grootste vrijdag-herfst-borrel van Nederland. Rond 20.00 uur start HoppaH met muziek waarop je niet stil kunt blijven zitten. Vanaf 21.30 uur gaat het bladerdak eraf met de Zuco 103, de meest effectieve Afro-Electro-Samba unit die er is! Zeggen ze zelf en ze bewijzen het. De laatste platen van de avond behoren aan DJ Maurice Jeunhomme. Geen twijfel, #RITW18 is aan!

Beekpark zaterdag 20 oktober: De Gigant mainstage gaat over op echte Roots muziek. Herman Brock jr. laat heerlijke Nederlandse bluegrass klinken. Daarna golven rauwe, vintage gitaarsounds in combinatie met een magnifieke folk en soul stem door het park tijdens het optreden van Blackbird. Singer songwriter Jay-Roon brengt, bijgestaan door vele gastmuzikanten sfeervolle, swingende en soms intieme rootsplaten. Het slotakkoord op deze zaterdagavond vol rootsrock is voor Jick Munro & The Amazing Laserbeams. De Nachtadvocaat is op deze avond de DJ!

Theater is te vinden rond het keukentje van Crêpes de la bête, waar drie nazaten op acrobatische wijze het eens zo chique crêpes restaurant draaiende proberen te houden. Kijk uit voor de vliegensvlugge Magic Herman die onder andere verbaast met ‘balletje-balletje’ maar dan met echte transparante glazen.

De Kidsarea is wederom goed gevuld. Het Apenheul Klim- en Klauterbos is niet te missen, net als de Klimbos Rootsjbaan. Wat kinderen ook niet willen missen is de zelfgemaakte popcorn en brood. En dan zijn er ook nog de voorstellingen in het Orpheus Kindertheater van onder andere Sam & Joyce, Sprietsels, Groentje en Theatergroep Ranja. Popcorn en brood maken kinderen zelf, schminken laten we over aan de specialisten van de Kindercaroussel die de schminkkoffer weer heeft uitgestald.

Beekpark zondag 21 oktober: De Gigant mainstage host een andere line up. Te beginnen met Nathan James Trio. Met wasbord gitaar, stompbox van oude planken en mondharmonica wordt Roots overgenomen door zelfbedachte muziek. Daarna loskomen van tijd en plaats met Garrett T. Capps. The Goon Mat & Lord Benardo brengt rauwe, wilde en super sexy boogie blues uit Luik, België. Wie weer dreigt te landen, wordt door dit duo weer opgezweept. DJ Pappy O’Daniel draait deze dag zijn beste platen.

Opzwepen doen ook de jongens en meisjes van Turbo Touw Tornado op zondag. Spring in en neem jezelf niet te serieus. Wie twijfelt wordt resoluut meegesleept in het enthousiasme van de springers. De theatershows spelen ook de zondag. Komt dat zien! Extra op zondag in het Orpheus kindertheater: theater Groentje met heerlijk dans-, zang-, en doe-theater!

Ook de Kindercaroussel heeft de schminkkoffer weer open, het vuur brand weer voor het maken van brood en popcorn en het jaarlijkse Klimbos wederom staat als een… bos!

Knorrige magen, dorstige kelen? : Op de weide vind je de knalrode Amazing Bar! Koffie op kolen? Big Bertha perst er een super bakkie voor je uit. Neem een BurlBiertje in de Schavuyten Kroeg of tap hem zelf bij de Schavuytenbarretje. Voor bezoekers met een knorrende maag serveert Hete Bliksem de beste hete bliksem en nog veel meer. Hieper de Pieper maakt frieten met de hand. Crêpes Nomades biedt crêpes met alle vormen van beleg, van dik tot dun.

Hoenderloo: Landal Miggelenberg – zaterdag 20 en zondag 21 oktober: Op zaterdag 20 en zondag 21 oktober pakt Landal Miggelenberg in Hoenderloo weer uit met een aansprekend Roots in the Woods programma. Op het sfeervolle festivalterrein, dat voor iedereen vrij toegankelijk is, staan diverse theatervoorstellingen en kinderactiviteiten gepland.

Op zaterdag 20 oktober staat het theaterstuk Balei Kronen Lakei op het programma. Ook kun je dansen met Kung Fu Panda en zal Bollo aanwezig zijn tijdens de shows.  Daarnaast speelt op zondag de voorstelling ‘De Kluis’. Op zondag 21 oktober komt Huub TV de kinderen vermaken met zijn voorstelling. Rogier de Avontuur neemt iedereen mee in zijn avontuurlijke eigen wereld.

Kinderen kunnen op beide dagen knutselen, kleien in het klei atelier, pony rijden, lasso werpen. Er is een speciale Brand Bier Truck aanwezig voor pils en speciaalbier. Verder zijn de heerlijkste gerechten op het festivalterrein en in de brasserie te krijgen. Zaterdag van 12:00 tot 20:00 uur en zondag van 12:00 tot 18:00 uur.

Oldebroek: Landal Landgoed ‘t Loo vrijdag 20 en zaterdag 21 oktober: Roots in the Woods viert de komst van de herfst op de Veluwe. En dat dat niet altijd alleen in een bos hoeft plaats te vinden bewijst festivallocatie Oldebroek. Het festival speelt zich af op de rand van bos en water is daarmee een bijzondere Roots plek. Want waar anders beleef je Roots in the Woods op het strand aan de bosrand?

Het festivalterrein is zaterdag 20 en zondag 21 oktober vanaf 12.00 uur gratis toegankelijk voor iedereen. Kinderen kunnen onder meer genieten van een gevarieerd kindertheater, mogen pompoenen uithollen, vetbollen maken en marshmallows roosteren boven het vuur. Verder zijn er diverse outdoor activiteiten en veel live optredens van lokale artiesten. Op beide dagen is er de mogelijkheid om te genieten van een hapje en een drankje op het strand. Op zaterdag sluit de poort om 21.00 uur. Ook op zondag vinden ook weer tal van activiteiten plaats voor kinderen, draait het theaterpodium op volle toeren en klinken de lekkerste blues, folk en americana klanken van het muziekpodium. Op zondag is Roots om 18:00 uur afgelopen.