zondag, oktober 1Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Jalisa en Lana zijn Apeldoorns Next Green Model(s)

Foto: Centrummanagement Apeldoorn

In het kader van de Green Week in de Apeldoornse binnenstad werd afgelopen zaterdag 6 oktober in een modellenwedstrijd en -contest gezocht naar Apeldoorns Next Green Model. Deze wedstrijd is gewonnen door Jalisa Markx en Lana Butter.

Door een samenwerking tussen Centrummanagement Apeldoorn, ondernemers in de Korenstraat en Apeldoorns modellenbureau 4Modelz werd de jaarlijkse modeshow in de Korenstraat verbonden aan een zoektocht waarbij werd gezocht naar Apeldoorns meest ‘Green’ model.

De modellen in spé gingen de strijd met elkaar aan over een groene loper en werden beoordeeld door een vakkundige jury. Daarnaast werd ook elk uur de nieuwe collectie van de ondernemers getoond in wervelende modeshows. Tussendoor kon het publiek genieten van muziek en shows van de dansers van Tim Koldenhof.

Cécile Scheele, oprichter van de Dutch Sustainable Fashion Week, nam onder andere plaats als jurylid om de deelnemers te beoordelen. De winnaressen van Apeldoorns Next Green Model hebben een jaarcontract bij 4Modelz in de wacht gesleept en worden het gezicht van de binnenstad.

Anne Brouwer uit Apeldoorn heeft volgens Cécile Scheele ‘high fashion potentie’ en mag ook meelopen over de runway van de DSFW in 2019, net als Jalisa Markx. Lana Butter krijgt volgend jaar een commerciële opdracht.