donderdag, december 7Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Politie onderzoekt meldingen openbare schennis in Apeldoorn De Maten

politieauto
Foto: Archief

De afgelopen weken hebben we een aantal meldingen gekregen van openbare schennispleging in de wijk De Maten. Er zijn meerdere meldingen bij ons bekend en we onderzoeken of dit om dezelfde persoon gaat.

In het geval van openbare schennispleging leggen we onze prioriteit bij het achterhalen van de identiteit van de persoon, om zo het gedrag te doen stoppen en zodat professionals hulp kunnen bieden. Hiervoor is een opsporingsonderzoek gestart om de meldingen te onderzoeken en zoveel mogelijk bewijs te verzamelen.

We begrijpen dat het voor onrust kan zorgen in de buurt, maar verzoeken mensen met klem informatie alleen met ons te delen en melding te doen als ze iets zien of horen. Hiervoor mag op heterdaad uiteraard 112 gebeld worden, zodat we snel actie kunnen ondernemen. Als politie zijn we ook extra alert en aanwezig in de buurt. Zodat mensen ons kunnen aanspreken met vragen of informatie en we er snel bij zijn als er een melding zou zijn.

Daarnaast zien we dat er foto’s en informatie online wordt gedeeld en roepen mensen op dit niet te doen. Het kan het onderzoek hinderen en er zelfs voor zorgen dat mensen niet vervolgd kunnen worden of dat iemand die er mogelijk niets mee te maken heeft, al veroordeeld wordt.