maandag, juli 22Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Police for Freedom demonstreert zaterdag in Apeldoorn

Foto: Police for Freedom facebook

Police for Freedom heeft voor aanstaande zaterdag 12 juni een demonstratie in Apeldoorn aangemeld bij de gemeente. Het aantal deelnemers in onbekend. De organisatie verwacht zo’n 5.000 tot 15.000 deelnemers.

De gemeente Apeldoorn stelt voorwaarden aan de demonstratie en heeft over het verloop hiervan afspraken gemaakt met de organisatie.

Zo hebben gemeente en politie samen met de organisatie voorbereidingen getroffen om de demonstratie voor iedereen veilig en rustig te laten verlopen. De demonstratie vindt van 12.00 tot 14.00 uur plaats.

Mars door de stad
De demonstratie start aan de westelijke kant van Apeldoorn en loopt over een tracé van ongeveer zes kilometer vanaf sportpark Orderbos via de Asselsestraat, Henri Dunantstraat, Sprengenweg, Vosselmanstraat, Wilhelmina Druckerstraat, Prins Willem-Alexanderlaan en Jachtlaan. Omdat de mars twee keer de Laan van Spitsbergen oversteekt, kan er ter plekke voor verkeer op de ring enige vertraging ontstaan. Om bezoekers van de Apenheul, park Berg en Bos, Julianatoren en Paleis het Loo zo soepel mogelijk op hun bestemming te krijgen, wordt er een omleidingsroute aangegeven en tijdelijk verkeersregelaars ingezet.

Demonstreren is grondrecht
Demonstreren is een grondrecht. Burgemeester Heerts heeft in principe en binnen de voorwaarden toestemming gegeven voor de demonstratie. Een organisator moet er altijd voor zorgen dat de veiligheid, de ordelijkheid en de gezondheid niet in het gedrang komen. Omdat er nog steeds sprake is van een pandemie, is de organisator ook verantwoordelijk voor het naleven van de geldende coronamaatregelen door de deelnemers van de mars.