woensdag, juni 12Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

College B&W Apeldoorn betreurt vertrek wethouder Van Vierssen

Maarten van Vierssen | Foto: Rob Voss

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Apeldoorn heeft met gemengde gevoelens kennis genomen van het besluit van wethouder Maarten van Vierssen om zijn taken als wethouder neer te leggen.

Burgemeester Ton Heerts, mede namens de wethouders Jeroen Joon, Wim Willems, Nathan Stukker, en Detlev Cziesso: “Gezien de politieke omstandigheden hebben we alle begrip voor zijn beslissing. Tegelijkertijd vinden we dit echt jammer, want we gaan Maarten missen. In het anderhalve jaar van zijn wethouderschap heeft hij zich als een collegiaal bestuurder en met veel enthousiasme, kennis en kunde ingezet voor Apeldoorn.”

De burgemeester is ervan overtuigd dat Van Vierssen op korte termijn een nieuwe uitdaging zal kunnen oppakken: “Naast zijn politieke talent, kan hij ook bogen op veel ervaring in het bedrijfsleven, dus dat komt zeker goed. Als college wensen we hem heel veel succes in de toekomst.”

Vier wethouders
Het is de intentie van het college om tot aan de verkiezingen van maart volgend jaar in de huidige samenstelling, zonder wethouder Van Vierssen, verder te gaan en diens taken onderling te verdelen. In overleg, ook met de gemeenteraad, zal daar verdere uitwerking aan worden gegeven.

Maarten van Vierssen (D66) was wethouder sinds 19 december 2019, toen hij Mark Sandmann opvolgde. Op 24 juni zal hij afscheid nemen tijdens de raadsvergadering.