zondag, juli 14Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Zeer grote brand bij Karwei in Noord

Foto: KarziKar @twitter

Bij de Karwei aan de laan van de dierenriem is dinsdagochtend een zeer grote brand uitgebroken. De brandweer is met groot materieel uitgerukt. Na de eerste melding is onmiddellijk overgegaan tot ontruiming van het pand. Rookwolken uit de bouwwinkel zijn in de weide omgeving te zien.

Rond de klok van 10:30 uur kwam de handbrandmelding van de karwei aan de laan van de dierenriem binnen bij de brandweer. Inmiddels zijn er zeker 6 blusvoertuigen aanwezig voor de bestrijding van de brand. Publiek wordt op grote afstand gehouden.

De brand is opgeschaald naar GRIP2. HetRegionaal Operationeel Team (ROT) gaat de effecten en de mogelijke gevolgen voor de omgeving in beeld brengen.

Zover bekend zijn er geen gewonden gevallen bij personeel van de bouwmarkt en/of klanten.

Het bedrijventerrein is afgesloten voor publiek, de brandweer roept het publiek op om niet te komen kijken om zo de ruimte vrij te hebben voor de hulpverlening.

Omwonenden worden geadviseerd ramen en deuren te sluiten tegen de rookoverlast. Of er gevaarlijke stoffen in de rook zitten is niet bekend, maar rook is nooit gezond. Rond 11:30 uur is een NL Alert uitgegeven, waar in aangegeven wordt om ramen en deuren gesloten te houden.

Het pand moet als verloren orden beschouwd. De brandweer is rond 13:20 uur begonnen met nablussen. Het pand zal hiervoor verder worden gesloopt met een kraan zodat de nog aanwezige brandhaarden beter bestreden kunnen worden. De brandweer verwacht hier nog tot in de avond mee bezig te zijn.