maandag, juli 22Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Paleis het Loo gaat buiten de perken

Foto: Paleis het Loo/Mediabank Apeldoorn Marketing

Paleis Het Loo zet in september haar tuinen weer volop in de schijnwerpers waarbij bezoekers ‘buiten de perken’ een kijkje kunnen nemen op plaatsen die normaal niet toegankelijk zijn.

‘Buiten de perken’
Elke donderdag en vrijdag in september wordt het publiek meegenomen om de eigen Kwekerij en Floriskas te bezichtigen. Speciaal op deze dagen is de Pompenkelder geopend om alles te weten te komen over de werking van de fonteinen. Bij de stallen laten de bloemisten van Paleis Het Loo zien hoe een koninklijk boeket wordt geschikt. Ook vinden er diverse leuke workshops plaats.

Nieuw: ‘Garden Cafés’
Nieuw dit jaar zijn de ‘Garden Cafés’, vier thema-bijeenkomsten waarbij bezoekers van harte worden uitgenodigd mee te doen aan discussies en activiteiten die een raakvlak hebben met de sculpturen van Daniel Libeskind in de tuin ‘The Garden of Earthly Worries’. Ook nieuw op het programma is de uitleg bij de Delfts blauwe tuinvazen door experts.

Een goed gevulde tuinmaand
Van donderdag tot en met zondag is er een high-tea actie en voor scholen zijn er gratis tuinlessen. De tuinrondleidingen staan de hele maand in het teken van het thema ‘Beter met planten’ en via een buitenlift is het dak dagelijks toegankelijk voor een koninklijk uitzicht op de paleistuinen aan de achterzijde en de bouwwerkzaamheden voor het paleis.

Afsluitende Tuinbeurs
Het laatste weekend van september is meteen de sluiting van het buitenseizoen. Alle tuinactiviteiten worden herhaald en we sluiten deze maand feestelijk af met muziek en een tuinbeurs met ruim 30 exposanten.

Kijk voor het volledige programma op paleishetloo.nl/zien-doen/tuinmaand