donderdag, december 7Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Paaseieren zoeken rondom stoomtrein

Foto: Veluwsche Stoomtrein Maatschappij

Traditioneel wordt met Pasen het nieuwe seizoen van de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij (VSM) geopend. De vrijwilligers van de VSM hebben afgelopen maanden veel werk verricht. De stoomlocomotieven en de rijtuigen hebben een flinke onderhoudsbeurt gehad en ook de eigen spoorlijn ligt er weer goed bij. Alles nodigt uit voor een gezellige eerste stoomtreinrit van dit seizoen!

Depotstop en eieren zoeken
Op 1e en 2e paasdag wordt gereden tussen Apeldoorn en Eerbeek. De stoomtrein vertrekt om 11.45u  uit Apeldoorn en om 12.15u uit Beekbergen. Aan boord is de Paashaas, vanzelfsprekend met een volle zak paaseitjes, die hij maar wat graag uitdeelt.  Op de terugweg vanaf Eerbeek wordt 45 minuten gestopt in het Museumdepot Beekbergen. De stoomlocomotief zal het depot inrijden om de voorraad kolen en water bij te vullen. Mooi om te zien voor de reizigers en tegelijk dé kans om de grote verzameling locomotieven het stoomdepot en de werkplaats van dichtbij te bekijken. Ondertussen kunnen kinderen in het museumdepot op zoek naar verstopte (voor publiek toegankelijke plekken liggen (niet onder treinen of in het spoor) paaseieren. Voor degenen die een paasei hebben gevonden, ligt er een presentje klaar in de souvenirwinkel in het stationsgebouw. Natuurlijk is ook de stationsrestauratie geopend.

Geniet van een Paaslunch
Op beide dagen wordt voor een originele Paaslunch een speciaal restauratierijtuig (uit 1927) aan de trein gekoppeld. Terwijl buiten het afwisselende Veluwse landschap voorbijtrekt, genieten de deelnemers van een heerlijke lunch. In verband met de capaciteit is het voor de lunch noodzakelijk om online te reserveren via www.stoomtrein.org.

Gewone treinkaartjes zijn op de rijdagen verkrijgbaar in het stationsgebouw in Beekbergen en bij de conducteurs in de stoomtrein. Het plezierige bij het bestellen van de kaartjes via onze website is dat je er dan een leuke korting krijgt op je online bestelling.

Kortom, genoeg ingrediënten om met Pasen gezellig met de hele familie op stap te gaan met de stoomtrein.

Meer informatie en de dienstregeling zijn te vinden op www.stoomtrein.org