zondag, juni 16Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Nieuwe expositie Kunst in dok Zuid

Dok Zuid – eigen foto

Bezoekers genieten van 11 april tot en met 20 mei in Dok Zuid van een zeer gevarieerde tentoonstelling. De nieuwe Kunst in dok Zuid expositie laat het werk zien van de cursisten van Magda Buijs en Margreet Heinen en de keramisten die werken onder leiding van Mariëlla Koenders. Het getoonde werk is gemaakt tijdens de lessen in cursushuis GIGANT of, vanwege corona, tijdens de online lessen.

Portretkunst van de cursisten van Magda Buijs
Het werk van de cursisten van Magda Buijs ontstond in een periode dat er online les werd gegeven. Eén van de onderwerpen die toen aan bod kwam was het portret. De stijl die de deelnemers zich toe-eigenden kenmerkt zich door veelkleurigheid in aquarel en acryl.

Model- en portrettekenen- en schilderen van de cursisten van Margreet Heinen
Deze groep van tien cursisten werkt naar aanleiding van een model. De meeste cursisten hebben al jaren les en ontwikkelen zich aan de hand van opdrachten die zij naar eigen inzicht en creativiteit invulling geven. De gelijkenis met het model is van ondergeschikt belang. De manier waarop en de eigen creativiteit zijn het voornaamst.

Keramiek kwartet o.l.v. Mariëlla Koenders
Deze groep keramisten komt al jaren elke dinsdagochtend samen in het cursushuis van GIGANT. Daar ontwikkelen ze hun vaardigheden en het eigen handschrift, terwijl elkaar stimuleren en inspireren belangrijke factoren zijn. Samenwerken aan eigen werk is het motto van de groep. De recente werken van deze keramisten zijn opgenomen in deze tentoonstelling.

Deze expositie in CODA dok Zuid is van 11 april tot en met 20 mei te zien. Je vindt dok Zuid aan de 1e Wormenseweg 460 in Apeldoorn; de openingstijden van CODA dok Zuid vind je op www.coda-apeldoorn.nl/openingstijden.