maandag, juli 22Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Een sportief Oranjefeest op 22 april bij de Koningspelen

Een sportief Oranjefeest waar maar liefst 43 basisscholen en ruim 9.000 kinderen aan gaan deelnemen. Sportservice Apeldoorn organiseert tijdens de Koningsspelen op vrijdag 22 april een super leuk, sportief én gezond programma voor basisscholen in Apeldoorn. Deze dag wordt geopend door de burgermeester Ton Heerts, samen met Lian, de kinderburgermeester. Namens Sportservice Apeldoorn is Rico de Boer, manager Sportservice, ook aanwezig. Het openingsspektakel vindt plaats bij PCBO Het Kompas, ODS de Reiziger en Seb@stiaan om 8.30 uur.

PCBO Het Kompas, ODS de Reiziger en Seb@stiaan in het (oranje) zonnetje
De wethouder van Apeldoorn was voor de coronaperiode op bezoek bij bovengenoemde basisscholen. Hierbij werd hij getroffen door armoede en zorgen die er bij veel kinderen zijn. Er zijn kinderen die wel deelnemen aan sportactiviteiten in het verenigingsleven, maar niet iedereen kan dat betalen. Daarom is sporten onder schooltijd of na schooltijd via Sportservice Apeldoorn ook zo belangrijk. Dit is een reden waarom de burgermeester van Apeldoorn tijd in zijn agenda vrij maakt om deze opening te verzorgen en deze scholen extra in het zonnetje te zetten.

Een sportief Oranjefeest met als thema ‘Voel je fit!’
Alle basisscholen in Apeldoorn hebben de gelegenheid gehad zich in te schrijven voor het sportieve Oranjefeest van Sportservice Apeldoorn.
Zo wordt er voor groep 1 en 2 een koning Binky’s beweegfeest georganiseerd op het schoolplein. Zoek de Binky’s, versla Binky in een mega spannend spel of ga op de foto met Binky en zijn vriendjes.
Voor groep 3, 4 en 5 zijn er digitale beweegkaarten ontwikkeld op verschillende niveaus, in samenwerking met 6 verenigingen.

Voor groep 6, 7 en 8 is er een koninklijke sport & spel vossenjacht gemaakt in de buurt van de eigen school. Tijdens deze vossenjacht kunnen er 12 sport en spel vormen gespeeld worden door iedere groep.

Basisscholen die zich voor het volledige programma hebben ingeschreven maakte kans op het winnen van een volledig verzorgd Oranjefeest door Sportservice Apeldoorn.
De gelukkige winnaar is geworden: PCBO De Wegwijzer, van harte gefeliciteerd!

Energieke ontbijtspellen voor alle kinderen
Niet alleen bewegen is belangrijk om je fit te voelen, ook gezond eten speelt hierin een grote rol. Een goede start van de dag is dan ook het advies. De kinderen starten deze Koningspelen daarom heel toepasselijk met leuke ontbijtspellen die zijn ontwikkeld vanuit het programma ENERGIE. Sportservice Apeldoorn werkt hierin samen met Vitaal&jij
Met deze leuke en gezonde ontbijtspellen worden de kinderen op een positieve manier uitgedaagd tijdens een beweegactiviteit na te denken over gezonde voeding. Een super leuke combinatie om lekker gezond bezig te zijn met bewegen én gezond eten.
Sportservice Apeldoorn wenst alle kinderen heel veel speel en beweegplezier met de Koningspelen op vrijdag 22 april!

Meer informatie lezen? Kijk op:
https://www.sportserviceapeldoorn.nl/koningsspelen/