woensdag, december 6Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Open dag vernieuwde hospice de Spreng

Foto: Sven Scholten

De afgelopen periode is hard gewerkt aan de opknapbeurt van Hospice de Spreng in Beekbergen, onderdeel van Zorggroep Apeldoorn e.o. “We zijn erg trots op het resultaat! De frisse nieuwe kleuren en inrichting zijn helemaal van deze tijd.” Een mooie aanleiding om een open dag te organiseren op vrijdag 5 juli 2019 van 15.00 tot 19:00 uur.

Het hospice is aan de binnenkant helemaal opgeknapt en aangepast aan de huidige tijd. Alle ruimtes kregen onder andere een frisse nieuwe kleur, nieuwe vloerbedekking en nieuwe gordijnen. Ook de lift en de twee gastenkamers, die voorheen in gebruik waren als logeerkamer, zijn aangepast. Tijdens de opknapbeurt was het hospice de afgelopen drie maanden gehuisvest in een vleugel in Casa Bonita. Dinsdag 2 juli verhuizen ze weer terug naar de locatie aan de Ruitersmolenweg 5 in Beekbergen.

Expertise
Tijdens de open dag op vrijdag 5 juli kunnen bezoekers de nieuwe inrichting bekijken, meer horen over de expertise op het gebied van palliatieve terminale zorg, vragen stellen en uiteraard dat alles onder het genot van een hapje en een drankje. Manager Wonen & Zorg Karen Fehse zal om 16:00 uur het vernieuwde huis ‘officieel openen’.

“Als je mensen vraagt waar ze willen overlijden, zegt het grootste deel: ‘Thuis, in mijn eigen vertrouwde omgeving.’ Maar wat als iemand terminaal is en heel veel zorg nodig heeft? Kun je dat als naaste wel bieden? Naasten voelen zich enorm verantwoordelijk. Ze willen het goed doen, maar weten vaak niet wat ze precies moeten doen. Ook kunnen bepaalde situaties best trau­matisch zijn. Bij ons in het hospice kun­nen wij als professionals juist op hefti­ge momenten die zorg bieden die no­dig is. Naasten kunnen focussen op het afscheid nemen in plaats van zorgen”, vertellen Mira Holtman en Arjan Post, beiden palliatief verpleegkundigen namens het team. “Dat willen we mensen graag meegeven tijdens de open dag.”

Dankbaar voor hulp
Het team kan niet wachten om weer terug te verhuizen naar Beekbergen. De terugverhuizing wordt ook nu weer belangeloos gedaan door de medewerkers van de Veluwse Wens Ambulance. “Wij zijn hen als team heel erg dankbaar. We willen de verhuizing zo soepel mogelijk laten verlopen voor onze gasten. Fijn dat de stichting daar aan bij wil dragen.” Ook de Stichting Roparun zijn ze dankbaar. “Zij hebben elf relaxfauteuils aan ons huis geschonken waar we erg blij mee zijn.”