woensdag, juni 12Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Paardenspektakel Beekbergen: bijzonder dagje uit voor het hele gezin

CAI Beekbergen 2018 foto: Koos de Ronde

Vanaf donderdag 27 juni staat Beekbergen in het teken van de paardensport. De internationale menwedstrijden bij Riant Equestrian Centre gaan dan van start en duren tot en met zondag 30 juni.

‘Ik ben supertrots dat we het Paardenspektakel weer mogen organiseren,’ zegt Mieke van Tergouw, eigenaar van Riant. ‘We zijn enorm dankbaar voor het vertrouwen van de Provincie Gelderland, de gemeente Apeldoorn en onze sponsoren. Dankzij trouwe sponsoren, onze business club en een hele grote groep vrijwilligers is het weer gelukt om de aangespannen paardensport weer voor het voetlicht te brengen. Dit evenement is van toegevoegde waarde voor heel Gelderland en Apeldoorn in het bijzonder. Met elkaar doen we onze uiterste best om ook deze editie weer tot een succes te maken.’

Paardensport, kidsdorp en shows
Gedurende vier dagen kan het publiek op het gratis toegankelijke evenement genieten van de stuurmanskunsten van twee- en vierspannen uit de hele wereld. Maar liefst 18 landen zijn vertegenwoordigd in de internationale wedstrijden. Maar dat is nog niet alles: alle dagen is er een gezellig strodorp en in het weekend komen gezinnen met kinderen helemaal aan hun trekken. In het kidsdorp is er van alles te doen: een springkussen, zandbak, schminken, ponyknuffelen en andere dieren zoals alpaca Boris. Op zondag is er voor de kinderen ook de mogelijkheid om zelf pony te rijden. Van al deze activiteiten kan gratis gebruik worden gemaakt. Speciaal voor de jeugd zijn er op zondag ook shows van de vloggers van Go Social, met optredens van Lavitana, Joyce & Jaydee en Lotte van Zon.

Slotstuk
In de hoofdring op zondag is er naast de ontknoping in de wedstrijd ook een spectaculaire show met dressuuramazone Adelinde Cornelissen en een nog nooit eerder vertoonde tuigpaardenshow met de besten van Nederland in alle soorten aanspanningen.

Het hele evenement wordt verder gelardeerd met gezellige feestavonden met live muziek in de Foyer en op zondag de bekende ‘Ladies Day’ met de hoedenwedstrijd.

Het Paardenspektakel staat bekend om de gastvrijheid en biedt volop vermaak voor iedereen.