woensdag, juni 12Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Online activiteiten voor Apeldoornse jongeren en 2.500 euro voor een goed idee

Foto: Mediabank Apeldoorn Marketing

Deze coronaperiode is een uitdaging voor veel Apeldoornse inwoners. Veel jongeren hebben te maken met verveling, somberheid, het gemis van vrienden en familie. Toch moeten we met z’n allen positief blijven en er het beste van maken. Al vroeg in de crisis is er extra aandacht besteed aan jongeren.

Apeldoornse jongeren: dit kan er wel!
Samen met Apeldoornse partners werkt de gemeente Apeldoorn aan een zo goed mogelijke ondersteuning voor onze jongeren. Denk bijvoorbeeld aan extra inzet voor jongerenwerk, extra schoolmaatschappelijk werk, extra activiteiten voor jongeren buiten en aan het platform Young055 dat onlangs van start ging of de mogelijkheid om voor een goed idee 2.500 euro te ontvangen via de Initiatievenmakelaar.

Jongerenwerk in de wijk
Apeldoornse jongerenwerkers zijn zeer actief en vervullen een belangrijke rol, weten wat er speelt in de wijken en hebben goede contacten met jongeren. Er zijn voor de aankomende 3 maanden extra uren beschikbaar gesteld voor deze belangrijke ‘voelsprieten’ in de wijken Zevenhuizen en De Maten. De komende maanden blijven we monitoren wat er nodig is op straat om de jongeren zo goed mogelijk te begeleiden in deze periode.

YOUNG055: van TikTok workshop tot workout
Speciaal voor jongeren van 12-26 jaar worden er dagelijks online activiteiten georganiseerd via www.young055.nl, gemaakt door Tim Koldenhof Producties en Events. Van bak-workshop tot TikTok workshop en van praatgroep tot sportieve workout. Een mix van actualiteit en fun. Apeldoornse partners als Orpheus, Gigant, Accres, Stimenz, FSG, CODA, Don Bosco en de gemeente Apeldoorn werken samen aan de activiteiten.

Het platform trekt op dit moment zo’n 500 unieke bezoekers per dag en groeit elke dag. Zodra er weer meer mogelijk is, zijn er ook evenementen en activiteiten te vinden waarbij jongeren weer echt kunnen samenkomen.

2500 euro voor een goed idee
Ook zijn we op zoek naar goede ideeën om de coronaperiode leuker te maken voor jongeren. Apeldoornse jongeren, buurten of organisaties kunnen tot 2.500 euro ontvangen voor een goed idee. Ideeën tot een bedrag van 2.500 euro kunnen via de website ingezonden worden. De beoordeling verloopt via de bestaande Apeldoornse Initiatievenregeling van gemeente Apeldoorn. Uiteraard moeten de ideeën wel coronaproof kunnen worden uitgevoerd.

Ouders met vragen kunnen terecht bij CJG
Ook ouders van jongeren kunnen deze periode als uitdaging ervaren en vragen of soms zorgen hebben om hun zoon of dochter. Zij kunnen contact opnemen met de professionals van Centrum voor Jeugd en Gezin