zondag, juli 14Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Onderzoek hoogspanningsleidingen Osseveld-Woudhuis ondergronds brengen

Foto: Pixabay

Het college van Apeldoorn wil ook Osseveld-Woudhuis aanmelden bij het ministerie van Economische Zaken en Klimaat om de hoogspanningsleidingen ondergronds te brengen. Het college heeft goede hoop dat het tracé Osseveld-Woudhuis binnen de criteria valt van het ministerie en gaat daarom onderzoeken of dit tracé ook in aanmerking komt voor een vergoeding van het ministerie.

Eerder werden de hoogspanningsleidingen in De Maten al toegevoegd aan de lijst. Dat betekent overigens niet dat Osseveld en Woudhuis ook automatisch aan de lijst wordt toegevoegd. Daarvoor moet eerst het oordeel van het ministerie worden afgewacht. Wethouder Cziesso: “Wij hebben goede argumenten om Osseveld en Woudhuis op de lijst te krijgen, maar het is altijd afwachten hoe de minister daarover denkt.”

Mocht het oordeel van de minister positief uitvallen dan wordt vervolgens een haalbaarheidsonderzoek uitgevoerd. Na het afronden van dat onderzoek, zijn ook de financiële consequenties in beeld voor de gemeente. Het laatste oordeel zal dan aan de gemeenteraad zijn.