dinsdag, februari 27Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Verkiezing nieuwe Marktplein geopend!

Apeldoorn – VUE – Plein van de Stad. Foto Rob VossDe Plein van de Stad verkiezing is officieel geopend! Gisteravond vond in bioscoop VUE de officiële kick-off plaats voor de verkiezing van het nieuwe Marktplein. Het Marktplein is na jaren van intensief gebruik aan vervanging toe. Tijdens de avond presenteerden vier professionele ontwerpbureaus hun idee voor de nieuwe uitstraling van het ‘Plein van de Stad’. De eerste stem werd uitgebracht door Eva Kluft, initiatiefneemster van het kinderburgemeesterschap. Zij onderstreepte daarmee dat ook Apeldoornse kinderen een stem hebben in deze verkiezing. Wethouder Mark Sandmann: “Ik heb vier fantastische ontwerpen voorbij zien komen en roep dan ook iedereen op om te gaan stemmen!”.

Stem nu!
Stemmen kan tot en met 17 december via www.pleinvandestad.nl met de persoonlijke stemcode die iedere inwoner van de gemeente Apeldoorn thuis heeft ontvangen.

Persoonlijke stempassen maken het ‘net een ‘echte’ verkiezing’
Op 4 en 5 december ontving iedere Apeldoorner van zes jaar en ouder een stempas met unieke stemcode. Daarmee kan in de verkiezingsperiode van 7-17 december online een stem uitgebracht worden op de website www.pleinvandestad.nl.

Stembureau bij boekhandel Nawijn en Polak
Inwoners die hulp nodig hebben met stemmen of meer willen weten over de ontwerpen zijn welkom in het ‘stembureau’ bij Nawijn en Polak. De verkiezing krijgt hiermee een serieus karakter. Op deze manier wordt elke Apeldoorner in de gelegenheid gesteld te stemmen.

Tekeningen en maquettes van basisschoolleerlingen
Basisschoolleerlingen werden intensief betrokken bij het ontwerpproces en de verkiezing van het Marktplein. Zij konden via hun school meedoen met de Plein van de Stad maquette- en ontwerpwedstrijden. Groep 3 t/m 6 gingen aan de slag met kleurplaten. De twee hoogste groepen maakten maquettes. Alle inzendingen zijn tijdens de verkiezingsperiode te bewonderen op het stembureau Nawijn en Polak. Een deskundige jury heeft inmiddels uit de kleurplaten en maquettes een winnaar gekozen. Maandag 10 december brengen wethouder Mark Sandmann en wethouder Nathan Stukker een bezoek aan de winnende klassen.

Bekendmaking winnende ontwerp op donderdag 20 december

Op donderdagavond 20 december wordt het winnende ontwerp bekend gemaakt. Dit vindt plaats op het Marktplein van 16.00-18.00 uur. Apeldoorners zijn hiervoor van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn. Hiervoor kan men zich aanmelden via pleinvandestad@apeldoorn.nl.