zondag, juli 14Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

NK Skateboarden voor Junioren op 17 november in Real-X

Foto © Real-X 2018

Op zaterdag 17 november wordt het Nederlands Kampioenschap Skateboarden voor Junioren 2018 gehouden in Real-X skatepark aan de Vlijtseweg in Apeldoorn. Deelnemers van 11-16 jaar kunnen met deze wedstrijd punten verdienen voor de officiële Nederlands Topsportranking. Deze ranking bepaalt uiteindelijk wie er aan de Olympische Spelen 2020 mogen meedoen.

Alle deelnemers kunnen mooie prijzen winnen die beschikbaar zijn gesteld door sponsoren. Op die dag gaat het park open om 10:00 uur voor het inschrijven van de deelnemers die in drie categorieën zijn verdeeld: Rookies van 0-10 jaar, meiden van 11-16 jaar en jongens van 11-16 jaar. De wedstrijden beginnen om 12:00 uur. De prijsuitreiking staat gepland om 18:30 uur. Deelname aan de wedstrijd is 10 euro. De entree voor bezoekers is gratis.

Het NK Skateboarden voor Junioren komt dit jaar tot stand dankzij een samenwerking van de Nederlandse Skateboard Federatie, NK Skateboarden Junioren, skatepark Real X en sponsoren.

Mede doordat het skateboarden in 2020 voor het eerst op het programma staat van de Olympische Spelen in Tokio staat de beoefening van deze sport aan de vooravond van een doorbraak. De stijgende populariteit is te zien in het dagelijkse straatbeeld en in het alsmaar groeiend aantal indoor en outdoor skateparken. Skateboarders zijn ook steeds vaker te zien in reclamecampagnes en commercials.

Ook bij het NK skateboarden voor junioren is een doorbraak waar te nemen. Binnen de huidige deelnemersgroep zitten talenten die serieus kans maken om naar de Olympische spelen van 2020 te gaan. Het niveau is gestegen mede doordat veel junioren les krijgen op een skateschool of in één van de 15 indoor skateparken van Nederland. De organisatoren verwachten dan ook een ongekend hoog niveau van de jonge sporters en daarmee een spectaculair event.