zondag, juli 14Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

De Apeldoornse manier van burgerparticipatie

De gemeente Apeldoorn wil graag weten welke manier van burgerparticipatie het beste past bij Apeldoorn en bij de huidige tijd. Daartoe wordt in de eerste helft van 2019 een

Logo Gemeente Apeldoorn

georganiseerd.

“Hoe we met elkaar samenwerken – want dat is wat participatie eigenlijk is –  is wat mij betreft niet iets wat de gemeente eenzijdig bepaalt”, vertelt wethouder Wim Willems. “Dat wil ik graag in en met de samenleving ophalen en vormgeven”. Hoe het participatie-event er precies uit gaat zien is nog niet bekend. “We denken in elk geval aan een soort G-1000 achtige setting, maar daar zijn we nog niet over uit”, geeft Willems aan.

De gemeente Apeldoorn zit zeker niet stil als het gaat om burgerparticipatie. Zo komt er een verkiezing over het Marktplein, worden inwoners actief betrokken bij het opknappen van oude wijken en hebben zij mee gedacht over Apeldoorn 2030. “Stuk voor stuk projecten waar wij de kennis en kunde van Apeldoorners gebruiken om Apeldoorn beter, mooier en leefbaarder te maken. En dat willen we veel vaker gaan doen”, aldus Willems.

Kennis van Apeldoorn en van mogelijke samenwerkingspartners is daarbij van belang. Op 6 november gaat een grote groep gemeenteambtenaren dan ook het stadhuis uit en op excursie naar bijzondere plekken en projecten. Om te horen, zien en ervaren welke mogelijkheden en uitdagingen participatie biedt.