vrijdag, april 19Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Nieuwe expositie Kunst in dok Zuid

Dok Zuid – eigen foto

In dok Zuid is tot en met 12 december werk van verschillende kunstenaars te zien in de expositie Kunst in dok Zuid. Deze expositie is tijdens de reguliere openingstijden van dok Zuid gratis te bezichtigen.

Stella Abraas hanteert de dotpainting-techniek, een schildertechniek van de Aboriginals waarbij het werk dat je maakt hoofdzakelijk uit puntjes (‘dots’) bestaat. Ze schildert op doek en hout waarbij haar gevoel voor kleur, vorm en techniek in haar werk goed samenkomen. Naast zelf schilderen, verzorgt ze ook workshops en werkt ze in opdracht voor bijvoorbeeld kinderkamers.

Onder leiding van Minie Appelboom komen twee teken- en schildergroepen bij elkaar in De Graanhof (ontmoetingsplek) waarbij ze aan de hand van wisselende thema’s aan de slag gaan. Voor de expositie in dok Zuid is het thema Oude meesters in het nieuw gekozen: Bij een bestaand meesterwerk mochten de deelnemers iets toevoegen of weglaten of mocht het werk in een andere kleurstelling geschilderd worden. Zo eonstaat een nieuw werk dat voor de kijker toch nog steeds herkenbaar is. Het tegelplateau dat geëxposeerd wordt, is geïnspireerd op dat van het tegelmuseum in Otterloo.

De Paraguyaanse Bettina Regeling-Cabrera woont sinds 2004 in Nederland. Zij ziet het als een uitdaging om zoveel mogelijk technieken te onderzoeken en toe te passen. Hierbij onderzoekt ze niet alleen verschillende schildertechnieken maar ook materiaalsoorten. Regeling-Cabrera heeft zich gespecialiseerd in decorative painting; in Paraguay had ze haar eigen lijn handgeschilderde decoratieartikelen voor kinderen. In dok Zuid exposeert zij met beelden van koud porselein, beschilderd hout en gegraveerde eierschalen. Met haar werk heeft ze al enkele prijzen gewonnen. “In de loop der jaren heeft deze ontdekkingsreis mij tot een aantal technieken en materialen gebracht die een deel van mijn kunst vormen. Ze zijn voor mij als de letters in een woord die me het gereedschap geven om mijn gevoelens op doek, papier of op vogelveren te zetten”, aldus Cabrera.

U vindt dok Zuid aan de 1e Wormenseweg 460 in Apeldooorn. Voor onze openingstijden kunt u kijken op www.coda-apeldoorn.nl/openingstijden of op http://accres.nl/wijkcentra/wijkcentra-apeldoorn/dok-zuid.