donderdag, mei 23Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Nieuwe speeltuin in Ugchelen dankzij inwonerinitiatief

Foto: Pixabay

Vier moeders uit de Burgenbuurt in Ugchelen hebben zich ingezet voor een nieuwe speeltuin in hun wijk op het veld bij de Wijenburg. Met hulp van ander wijkbewoners, ondernemers, een handtekeningenactie en een bijdrage uit het initiatievenfonds van gemeente Apeldoorn kon de speeltuin aangelegd worden. Afgelopen zaterdag werd de speeltuin officieel geopend door wethouder Wim Willems.

Willems: “Dit is een mooi voorbeeld hoe initiatieven van inwoners met een beetje steun in de rug van de gemeente uitgevoerd kunnen worden. Ik hoop dat andere inwoners net als deze betrokken moeders met initiatieven blijven komen en Apeldoorn zo steeds een stukje mooier maken.”

Initiatievenfonds en initiatievenmakelaar
Afgelopen anderhalf jaar zijn er veel initiatieven van inwoners ondersteund met een bijdrage uit het initiatievenfonds. Inwoners kunnen een aanvraag doen voor ondersteuning voor hun idee bij de initiatievenmakelaar. Het ging om kleinere en grote initiatieven zoals het aanleggen van een jeu-de-boulesbaan, zomeractiviteiten voor kwetsbare jongeren en online bingo’s voor ouderen tot de aanleg van spel-, beweeg- en ontmoetingsplekken  In totaal ging er afgelopen jaar voor meer dan € 135.000,-  uit het fonds naar initiatieven van inwoners.

Meer informatie
Voor meer informatie bekijk de pagina ondersteuning inwonersinitiatieven van de gemeente Apeldoornof neem direct contact op met de initiatievenmakelaar via initiatievenmakelaar@apeldoorn.nl.