woensdag, juni 12Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

THE X-CUBE EXPERIENCE – De ‘next generation escape room’ opent haar deuren in Apeldoorn

Foto: Accres

Op zaterdag 13 november wordt de eerste X-cube Experience van Gelderland gelanceerd bij indoor activiteitencentrum ZERO55 in Apeldoorn. De X-cube biedt de mogelijkheid om in teamverband allerlei soorten breinkrakers op te lossen. Denk hierbij aan het oplossen van een moord, het kraken van een bankkluis of het ontmantelen van een bom.

Deze scenario’s spelen zich af in een kubus van 16 m². Door de grote elektronische schermen, die door middel van touchscreen te bedienen zijn, ervaar je het virtuele spel alsof je er echt onderdeel van bent. De speciale effecten die toegevoegd zijn aan de X-cube, maken het een enorm realistische beleving.

X-cube
Escaperooms zijn al jaren niet meer weg te denken uit de amusementssector van Nederland. De bedenkers van de X-cube doen hier een schep bovenop. Zij presenteren de combinatie van de escaperoom en de videogame waardoor de spelers meer betrokkenheid ervaren bij het spel, en het lijkt alsof ze zelf in het fictieve scenario aanwezig zijn.

ZERO55 Apeldoorn
ZERO55 brengt de X-Cube naar Apeldoorn. Het indoor activiteitencentrum bevat een in- en outdoor kartbaan, bowlingbanen, een lasertag-hal, verscheidene escaperooms en de VR arena. Met de X-Cube breidt ZERO55 haar assortiment voor jong en oud nog verder uit.