zondag, juni 16Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Nieuwe expositie ‘Kunst in dok Zuid’

Dok Zuid – eigen foto

In dok Zuid is vanaf 6 december een nieuwe expositie Kunst in dok Zuid te zien. Tijdens reguliere openingsuren kunnen bezoekers het werk van Ineke Moes en Erica Hoogerbeets bekijken. De toegang tot dok Zuid (1e Wormenseweg, Apeldoorn) is gratis.

Keramiek van Ineke Moes
Ineke Moes heeft naast de lerarenopleiding handvaardigheid in Zwolle ook verschillende cursussen bij gerenommeerde binnen- en buitenlandse keramisten gevolgd. Moes werkt al zo’n 25 jaar met klei en haar specialisme is keramiek. Het werken met klei spreekt haar vooral aan omdat je materiaal zelf vorm moet geven. Hierbij combineert ze klei graag met andere materialen zoals vilt, kralen en metaaldraad wat voor een speels karakter zorgt. Strakke en bolle vormen karakteriseren haar werk en nodigen je als het ware uit om het aan te raken.

Schilderijen Erica Hoogerbeets
Erica Hoogerbeets beleefde als kind al veel plezier aan tekenen en volgde op latere leeftijd aquarellessen. Toen ze met acrylverf ging werken en lessen volgde bij Carel Velthoen in Lieren, ging er een wereld van vrijheid voor haar open: het materiaal droogt snel en leent zich om laag over laag te werken, waardoor gedurende het proces alles nog mogelijk is. Hoogerbeets werkt zowel op papier en paneel als ook op doek. De onderwerpen zijn uiteenlopend, vaak figuratief en soms abstract, maar over het algemeen afbeeldingen uit het dagelijks leven zoals straatbeelden, bloemen, stillevens en landschappen. Inspiratie voor haar kleurrijke werk doet zij op in de natuur, tijdens vakanties en in het dagelijks leven.

Kunst in dok Zuid is van 6 december 2021 tot en met 14 januari 2022 te zien. Houd bij je bezoek aan CODA rekening met de maatregelen en richtlijnen die op dat moment gelden; deze zijn te lezen op www.coda-apeldoorn.nl/altijdwelkom.

Je vindt dok Zuid aan de 1e Wormenseweg 460 in Apeldoorn. Kijk voor de openingstijden van CODA dok Zuid op www.coda-apeldoorn.nl/openingstijden.