maandag, juli 22Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Het Apeldoorn=IT congres is van groot belang voor Apeldoorn

Foto: Pixabay

Op donderdag 15 november a.s. vindt het Apeldoorn=IT congres met het thema digitale transformatie plaats op het Zwitsal terrein in Apeldoorn. Hoe kijken de voorzitter van het platform Apeldoorn IT, Marto Boes, en verantwoordelijk wethouder, Jeroen Joon, naar dit congres en het belang hiervan voor de gemeente Apeldoorn?

Apeldoorn IT al ruim 20 jaar een samenwerkingsverband
“Het Apeldoorn IT platform bestaat al ruim 20 jaar en is een samenwerkingsverband tussen diverse Apeldoornse IT bedrijven of bedrijven met een grote IT-afdeling. Het is ontstaan om gekwalificeerd IT-personeel naar Apeldoorn te trekken en te binden aan onze bedrijven. Arbeidsmarktprofilering is nog steeds een belangrijk onderdeel, maar daar is het niet bij gebleven. De aandacht gaat ook uit naar speerpunten als: kennisdelen, bevorderen van mobiliteit tussen organisaties, het profileren van Apeldoorn als aantrekkelijke IT stad en regio, het stimuleren van innovaties en het verkennen van cross-overs tussen verschillende sectoren”, vertelt Marto Boes.

Bovengemiddeld percentage IT’ers in Apeldoorn
Wethouder Jeroen Joon zegt: “In Apeldoorn hebben we een bovengemiddeld percentage IT’ers, namelijk 7% waar het landelijk gemiddelde 5% is. Dit biedt kansen met betrekking tot het middelbaar en hoger onderwijs, maar ook voor de aantrekkelijkheid van de gemeente Apeldoorn voor innovatieve ondernemers. De ontwikkeling van innovatieve hotspots in onderwijs en bedrijfsleven hoort daarbij, en ook een dekkend 5G netwerk met mooie toepassingen. Dat we met het platform Apeldoorn IT een gesprekspartner hebben, maakt dat dit een belangrijke pijler is in het economisch domein.

Apeldoorn IT draagt bij aan Smart City doelstellingen gemeente Apeldoorn
Jeroen Joon kent en onderkent de meerwaarde van het IT-platform. “Dankzij Apeldoorn IT hebben wij hier als één van de weinigen in Europa een dekkend en open Lora-netwerk (Long Range, Low Power). Dit levert een grote bijdrage aan het bereiken van onze Smart City doelstellingen. En wat het platform ook heeft bereikt, is dat we nu dit congres hebben waar ruim vijfhonderd mensen op afkomen. Ik vind het een schoolvoorbeeld van samenwerking.”

Thema = Digitale transformatie
Het thema van het congres ‘Lets get Digital’ oftewel de Digitale transformatie van organisaties is voor iedereen van belang geeft Marto Boes aan. “De digitalisering gaat zo snel, er ontstaan zoveel nieuwe mogelijkheden en kansen. Daar moet je over nadenken. Iedere organisatie krijgt te maken met IT en hoe moet je veranderen om toegevoegde waarde te kunnen blijven leveren? Welke strategie hoort daarbij? Wat betekent dat voor de mens? Hoe zit het met Privacy? Hier besteden we aandacht aan tijdens het congres.” Jeroen Joon hoopt dat dit congres een basis is om zaken op het vlak van digitale transformatie verder samen uit te werken, dat er goede gesprekken plaatsvinden en dat partijen elkaar vinden, zodat op die manier innovatie een nieuwe impuls kan worden gegeven.

Gemeente Apeldoorn wil Hoger onderwijs naar Apeldoorn halen
“Als gemeente Apeldoorn willen we Apeldoorn als IT-stad op de kaart zetten. Mede door alles uit de kast te trekken om zoveel mogelijk relevant hoger onderwijs in welke vorm dan ook naar Apeldoorn te halen. Ook de ontwikkeling van 5G kan hier een rol in spelen. Kennis die in het onderwijs wordt opgedaan, moet worden uitgewisseld met het bedrijfsleven. Daarna moeten we ervoor zorgen dat die kennis ook in Apeldoorn blijft!”, aldus Jeroen Joon.

Nog deelnemen?
Wil je nog deelnemen aan dit congres? Er is nog een aantal (gratis) kaarten beschikbaar. Kijk op www.apeldoorn-it.nl voor meer informatie over het programma en kom op 15 november naar het Zwitsal terrein in Apeldoorn, want Apeldoorn=IT.