dinsdag, februari 27Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

NIEUW bij de VSM: De Summer-Night Express

Foto: Veluwsche Stoomtrein Maatschappij

Ook de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij (VSM) is recent weer gestart met haar stoomtreinritten over de prachtige Veluwe. Sindsdien genieten vele vakantiegangers en dagje-uit reizigers dagelijks (behalve op zaterdagen) van een nostalgische stoomtreinrit van Beekbergen naar Dieren en terug. Als antwoord op de grote belangstelling komt de VSM met wat extra’s: De Summer-Night Express!

Uniek: De Summer-Night Express
Meerdere toeristische activiteiten zijn door de huidige omstandigheden afgelast. In veel plaatsen en dorpen op en rond de Veluwe kunnen toeristische markten, wandeltochten, excursies en andere evenementen dit jaar niet doorgaan.

De VSM komt nu met een uniek initiatief om de vele toeristen en vakantiegangers toch een leuke avond-activiteit te bieden: Een stemmige Summer-Night Express.

Geniet van de avondstemming op de Veluwe
Bekijk in de vroege avond de Veluwe eens op een andere manier, namelijk vanuit de rijdende stoomtrein! Geniet van de prachtige uitzichten tijdens uw avondrit over de Koningslijn. U komt ogen en oren te kort want de Veluwe is op zijn mooist tijdens het gouden uur, het laatste uur voor zonsondergang. Om helemaal in de romantische sfeer te komen, is het mogelijk om vooraf uw borrelpakket bij te boeken voor een nóg smaakvollere reis!

Meer beleving in het stoomdepot
Voorafgaand aan uw reis kunt u een bezoek brengen aan station Beekbergen, het hart van een levend spoorwegmuseum: het Museumstoomdepot! Hier beleeft u de tijd van vroeger met een zeer omvangrijke collectie stoom- en dieselmaterieel, een grote werkplaats, een prachtig oud stationsgebouw met een authentiek stationskantoor, een grote draaischijf voor het draaien van de stoom- en diesellocomotieven, een rijdende kolenkraan, waterkolommen, vleugelseinen, handbediende overwegen en nog veel meer. Ontdek hoe een stoomdepot vroeger werkte. Beleef het draaien van de stoomlocomotief op de grote draaischijf, het laden van kolen en het vullen van de watervoorraad.

Vertrektijden
Al vanaf 18:30u wordt in het stoomdepot te Beekbergen de machtige stoomlocomotief voorbereid om de reizigers met de Summer-Night Express een sfeervolle avond te bezorgen. Op overige stations is er geen mogelijkheid on in- en/of uit te stappen. Om 19:15u is het tijd om plaats te nemen: de stoomloc wordt aan de gereedstaande trein gekoppeld en om 19:25u klinkt het vertreksein voor de trein met de deelnemers. Sissend en puffend rijdt de trein in het laatste licht van de dag met een rustig gangetje over de prachtige Veluwe, terwijl de reizigers binnen genieten van de reis en het uitzicht. Om circa 21:00 is de trein weer terug in Beekbergen. Vooraf reserveren op www.stoomtrein.org is verplicht. Vertrek en aankomst: station VSM, Dorpstraat140, Beekbergen.

Borrelpakket
Bij de vooraf-reservering van de reis kunt u een borrelpakket bijbestellen. Naast vier drankjes naar keuze, bestaat dit borrelpakket uit een heerlijke tapasschotel met kaas en worst. Vóór aanvang van de reis staat het bestelde borrelpakket voor u klaar in het stationsgebouw.

Wanneer
De VSM Summer-Night Express rijdt op de volgende woensdagavonden: 29 juli, 5 augustus, 12 augustus, 19 augustus en 26 augustus. Tijdig te reserveren op www.stoomtrein.org want vol=vol.
De VSM volgt hierbij de richtlijnen en voorschriften van de overheid.

Prijs Summer-Night Express:
Retour volwassenen: € 15,-
Retour kinderen (4 t/m 11 jaar): € 7,50
Borrelpakket: €17,50

Stap in en reis mee!