zondag, juli 14Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Nachtzwaluwexcursie op de Loenermark

Foto: Geldersch Landschap & Kasteelen

Wie de nachtzwaluw wil horen snorren kan op vrijdag 12 juli mee met de boswachters van Geldersch Landschap en Kasteelen, die in de Loenermark op zoek gaan naar de nachtzwaluw.

Rond de nachtzwaluw bestaan allerlei verhalen en mythen, die geen positieve eigenschappen aan de vogel toedichten. Dit heeft ongetwijfeld te maken met het mysterieuze leven van de nachtzwaluw. Overdag ziet men ze niet of maar zelden en ‘s nachts produceert de vogel vreemde geluiden. Wie meer wil  weten over deze bijzondere vogel wandelt met de boswachters over de Loenermark naar het leefgebied van de nachtzwaluw. Een unieke kans, want gewoonlijk is het gebied na zonsondergang niet toegankelijk. De boswachters weten op welke plekken de nachtzwaluwen te vinden zijn. 100% garantie op het horen en zien van deze vogels kunnen we echter niet geven. Of ze zich goed laten horen en zien is mede afhankelijk van de weersomstandigheden. Het blijft de natuur. De excursie is niet geschikt voor kinderen jonger dan 12 jaar (stilte is nodig).

Start: 21.00 uur op de parkeerplaats bij de schaapskooi gelegen aan het einde van de Droefakkers te Loenen (Gld). Duur: ca. 2,5 uur, afhankelijk van de duisternis. Deelname: 7,50 euro p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen 5,00 euro p.p. op vertoon van een geldige donateurspas. Reserveren is noodzakelijk via www.glk.nl/activiteiten. Informatie: Chris Holtslag, tel. 06-47368561 of Henry Kats, tel. 06-53435237.

Routebeschrijving: A50 Arnhem-Apeldoorn. Afslag Loenen. In Loenen meteen na Hotel-Restaurant De Loenermark rechtsaf de Droefakkers op. Deze weg ca. 3 km afrijden.