woensdag, december 6Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Buurtsportcoach helpt Apeldoorners met beperking met sporten en bewegen

Foto: Gemeente Apeldoorn

Gemeente Apeldoorn en vijf andere gemeenten uit de Stedendriehoek willen sporten en bewegen voor mensen met een beperking makkelijker maken. Lokale buurtsportcoaches en een regiocoach gaan mensen met een beperking ondersteunen en stimuleren om te bewegen en sporten.

Lokale buurtsportcoach voor aangepast sporten en bewegen
Alle zes gemeenten van de regio Stedendriehoek (Apeldoorn, Brummen, Epe, Lochem, Voorst en Zutphen) zetten een lokale buurtsportcoach voor aangepast sporten en bewegen in. Deze coaches gaan bekijken welke behoeften mensen met een beperking hebben op het gebied van sporten en bewegen. Zo willen zij helpen om mensen van goede informatie te voorzien, vraag en aanbod beter op elkaar afstemmen en initiatieven op regionaal niveau verbinden.

Buurtsportcoach Danny Bekkers staat klaar voor Apeldoorners
Vijf gemeentes hebben al een buurtsportcoach aangesteld, Voorst heeft hiervoor nog een vacature open staan. Voor gemeente Apeldoorn gaat buurtsportcoach Danny Bekkers aan de slag: “Ik wil mensen helpen en inspireren. Het plezier van sporten laten ervaren!” Op www.unieksporten.nl staan de sportmogelijkheden in Apeldoorn. Vragen over aangepast sporten in Apeldoorn beantwoordt Danny graag via apeldoorn@unieksporten.nl.

Regiocoach verbindt sportieve initiatieven
Verder is gekozen om op regionaal niveau een ‘coach aangepast sporten’ in te zetten. Deze gaat de lokale buurtsportcoaches in de zes gemeenten ondersteunen in hun werk. Deze regionale samenwerking gebeurt onder de vlag van het online platform Uniek Sporten. Ilse Wonink van de Gelderse Sport Federatie is aangesteld als regiocoach. “In de eerste plaats wil ik inzicht hebben in de sportbehoefte en het aanbod van sport en bewegen voor mensen met een beperking”, aldus Wonink. “We willen ervoor zorgen dat het in 2022 voor mensen met een beperking binnen de regio Stedendriehoek mogelijk is om te sporten en te bewegen als ieder ander.”

Wethouders sport zijn blij met regionale samenwerking
De wethouders sport van de zes betrokken gemeenten kozen unaniem voor zowel een regionale als lokale aanpak die sporten en bewegen voor mensen met een beperking mogelijk moet gaan maken. Wethouder

van gemeente Apeldoorn: “Sporten en bewegen is voor iedereen belangrijk en moet voor iedereen mogelijk zijn. Ik ben er trots op dat we op deze manier over de gemeentegrenzen heen de handen ineen slaan om hieraan bij te dragen.”