maandag, maart 4Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Mis de laatste VSM-stoomtrein niet!

Foto: Kees van Leeuwen

In oktober is er voor jong en oud elke zondag nog een laatste kans om dit jaar een ritje met de VSM-stoomtrein te maken. Om 10:00u en om 13:30u klinkt op die dagen het vertreksein in Beekbergen voor een heerlijke rit naar Dieren en terug, over de Veluwe in herfsttooi.

Met een rustig gangetje worden de nostalgische rijtuigen door de statige stoomlocomotief getrokken over de meer dan 130 jaar oude Koningslijn. Als extraatje rijdt de VSM-stoomtrein  in de herfstvakantie óók op dinsdag 20, woensdag 21 en donderdag 22 oktober volgens dezelfde dienstregeling.

De laatste rit in 2020 is dus op zondag 25 oktober, dus er volgen dit keer helaas géén Halloween- of Kerstritten meer.

Beleef het stoomdepot
Eenmaal terug in het nostalgische stationnetje van Beekbergen is nog veel meer te beleven: de stoomlocomotief wordt losgekoppeld en rijdt het imposante stoomdepot binnen. Daar worden de kolen- en watervoorraden bijgevuld en wordt de locomotief op de draaischijf gedraaid. Naast de vele locomotieven die buiten te bewonderen zijn, kan men ook een kijkje nemen in de locomotievenloods die normaal niet toegankelijk is. Uiteraard is de stationsrestauratie geopend en, bij mooi weer, ook het terras.

Een gratis StoomCourant
Elk meereizend gezelschap ontvangt gratis een exemplaar van de interactieve StoomCourant!

Een verrassende papieren krant, maar met een unieke, bijdetijdse inhoud. Door een bijbehorende app op uw telefoon te laden, komt de StoomCourant opeens tot leven. De vele afbeeldingen worden interactief en puzzels verschijnen.

Reserveren
Bij de VSM reist men zonder mondkapje, omdat in de trein en het stoomdepot  de 1 ½ meter maatregel èn éénrichtingsverkeer wordt toegepast. De VSM past overal de RIVM- en overheidsmaatregelen toe. Onderdeel van deze maatregelen is het verplicht reserveren op de VSM-website www.stoomtrein.org . Kijk voor de VSM-oktober-dienstregeling én de actuele Corona maatregelen op www.stoomtrein.org