zondag, juli 14Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Geen bijeenkomst maar wel een livestream op WereldLichtjesDag

Foto: Pixabay

Op de tweede zondag van december zal er geen WereldLichtjesDag bijeenkomst zijn in Park Berg en Bos te Apeldoorn, waarbij om 19.00 uur de aanwezigen een kaarsje kunnen aansteken ter nagedachtenis aan overleden kinderen. In plaats daarvan zal er een livestream worden aangeboden die gevolgd kan worden via www.uitvaartmetbeeld.nl/wereldlichtjesdag. Vanuit haar centrale rol biedt Apeldoorn de lokale organisaties in het land aan om WereldLichtjesDag vanuit Apeldoorn mee te beleven. 

Ieder jaar op de 2e  zondag in december is er sinds 1997 Wereldlichtjesdag. Wereldwijd komen mensen bij elkaar om overleden kinderen te herdenken en steken zij om 19.00 uur een kaarsje aan. Door de verschillende tijdzones in de wereld ontstaat hierdoor een golf van licht, zodat de wereld een beetje lichter wordt voor de mensen die hun kind hebben verloren en daarbij mogen beseffen dat zij niet alleen zijn met hun verdriet.

WereldLichtjesDag  en Corona
Sinds 2006 is WereldLichtjesDag ook in Nederland geïntroduceerd. Begonnen in Apeldoorn zijn er inmiddels meer dan 100 locaties waar mensen welkom zijn om samen overleden kinderen te herdenken. Hartverwarmende bijeenkomsten, die nu helaas een heel andere vorm krijgen door Corona. WereldLichtjesDag, locatie Apeldoorn, kiest ervoor om dit jaar, in navolging van de laatste richtlijnen van het RIVM en de regering op zondag 13 december 2020,  geen bijeenkomst te organiseren met belangstellenden. In plaats daarvan zal er een livestream worden aangeboden te volgen via www.uitvaartmetbeeld.nl/wereldlichtjesdag.

Tijdens deze livestream, zal als vanouds de kaars worden ontstoken om 19.00 uur, worden herinneringsharten in de WereldLichtjesDag-boom gehangen en zal er muzikale ondersteuning  zijn van www.afscheidsliedjes.nl. Ook al is er geen fysieke nabijheid mogelijk om te delen met velen, we geloven dat de livestream hartverwarmend en verbindend kan zijn.

Herinneringsharten
Iedereen die betrokken wil zijn en zijn/haar of een kind wil gedenken kan een herinneringshart uitprinten via de website www.wereldlichtjesdag.nl en deze beschrijven met een persoonlijke gedachte of herinnering.

Wanneer men deze voor 12 december opstuurt aan WereldLichtjesDag, Watermanstraat 50, 7324 AK Apeldoorn, zorgt de organisatie dat ze een plekje krijgen in de WereldLichtjesDag-boom in park Berg en Bos te Apeldoorn waar deze harten tot na de Kerst blijven hangen.

Ook kan men via https://wenskaarsje.nl/wereldlichtjesdag/ digitaal een kaarsje aansteken.