vrijdag, mei 24Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Meet Your World Festival op 5 juni in GIGANT

Foto: Jan Willem Groen – oogfoto.nl

Tijdens Meet Your World Festival dat plaatsvindt op 5 juni in GIGANT wordt door middel van muziek, workshops, dans, verhalen en kunst ontmoeting gestimuleerd tussen mensen die elkaar normaal gesproken niet zo snel tegenkomen. Het belooft een spetterende middag te worden met als hoogtepunt het optreden van feestband Étoiles Électriques die Arabische, Koerdische en Perzische muziek met funky pop combineert. De toegang tot het festival en het optreden van Étoiles Électriques is gratis. Reserveren is wel gewenst. Ook deelname aan de workshops is gratis, aanmelden voor de workshops is noodzakelijk en kan via www.gigant.nl.

Over het festival
“Waar ontmoetingen plaatsvinden bouwen we bruggen en ontstaat begrip. Mensen gaan anders naar elkaar kijken. Maar niet alle ontmoetingen zijn even gemakkelijk. Soms is kennismaken ingewikkeld door allerlei redenen. Omdat je elkaars taal niet spreekt, of omdat één van de twee in een heel andere wereld leeft, zoals in een asielzoekerscentrum. Hier stap je immers niet zomaar binnen voor een kop koffie of thee. Met dit feest willen wij de drempel voor ontmoeting verlagen.” Zo vertelt Saskia Kattemölle, één van de initiatiefnemers van dit festival. “We zetten workshops, muziek, dans, verhalen en beeldende kunst in. Zo kunnen we genieten van wat we horen en zien van elkaar en met elkaar. We ervaren hoe we op elkaar lijken en hoe we verschillen.”

Programma
13.00 – 15.00 uur – Workshops beeldende kunst, een verhalentent met verhalenvertellers, tentoonstelling kunstlab AZC-Apeldoorn, dialoogtafel Stichting Samenspraak, workshop buikdansen, workshop djembé spelen.

15.15 – 16.15 uur – Muziek en dans door het Apeldoorns wereldmuziekorkest Méli-Mélo en de Iraanse zangeres Rahella Zoveidat met kinderen en jongeren uit het AZC en van Phoenix Apeldoorn, een vereniging voor internationale dans, zang en muziek.

16.30 – 17.30 uur – Optreden van de spetterende feestband Étoiles Électriques die Arabische, Koerdische en Perzische muziek met funky pop combineert. De muzikanten, geworteld in verschillende muziekculturen uit het Midden-Oosten, stonden op podia in Damascus, Diyarbakir, Kirkuk of Libanon. En nu werken ze samen met drie funky blazers, van bands als Gallowstreet, Chef’Special en Valvetronic.

17:30 – 18:30 uur – Muziek met hapjes van Stichting Da Capo; een organisatie uit Apeldoorn voor (met name) vrouwelijke migranten.