donderdag, mei 23Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Imca Schoots nieuwe stadsfotograaf Apeldoorn

Foto: Oude stadsfotograaf Sven Scholten

Imca Schoots volgt de huidige stadsfotograaf Sven Scholten op. Sven was sinds 2019 stadsfotograaf. Imca zal voor de periode van twee jaar stadsfotograaf zijn (tot juli 2024).

De Stadsfotograaf is ambassadeur van gemeente Apeldoorn. Apeldoorn versterken als fotostad is een belangrijk onderdeel van deze rol. De Stadsfotograaf geeft zelf invulling aan het ambassadeurschap; zichtbaarheid in de (gedrukte) media, op social media en in de openbare ruimte is het belangrijkste.

Imca
Imca Schoots (1973) heeft in haar werkende en haar persoonlijke leven altijd haar hart gevolgd. Ze is een creatieve duizendpoot die gedreven wordt door passie, enthousiasme en nieuwsgierigheid. In 2014 studeerde ze af aan de Fotovakschool in Apeldoorn. Sindsdien heeft ze meerdere fotografische publicaties op haar naam staan, waaronder het fotoboek ‘You Ain’t See Me’. Naast haar werk als zelfstandig fotograaf is Imca actief als contentcreator.

Commissie
De selectiecommissie was verrast door Imca’s werk. Eerder hadden zij nog niet van haar of haar werk gehoord en dat maakt nieuwsgierig. Voorzitter van de commissie en fotograaf Peter Lous: ‘Imca bewandelt geheel haar eigen fotografische weg en heeft een unieke kijk op Apeldoorn. Dit maakt dat de commissie in haar een goede Stadsfotograaf en ambassadeur voor Apeldoorn en haar inwoners ziet’.

De commissie heeft er alle vertrouwen in dat Imca met veel enthousiasme en op eigen wijze het stadsambassadeurschap invulling geeft. Nieuwsgierig naar Imca? Kom op 20 mei met haar kennismaken bij het Fotocafé in CODA, georganiseerd door ApeldoornPhoto. In september zal Imca zichzelf en haar ideeën voor het Stadsambassadeurschap presenteren in ACEC.