woensdag, juni 12Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Meer dan 50 jonge Apeldoorners aan de slag in jongerenraad

Foto: Gemeente Apeldoorn

Meer dan 50 jongeren meldden zich na een oproep van de gemeente Apeldoorn aan voor de eerste Apeldoornse jongerenraad. Deze jongeren in de leeftijd van 12-20 jaar gaan actief meedenken en bijdragen aan hun stad of dorp. Wethouder participatie Wim Willems opende woensdag 10 maart de eerste online editie van de jongerenraad: “Ik ben overweldigd door het grote aantal aanmeldingen. Fantastisch te zien dat de animo groot is. Jongeren zijn immers de toekomst van onze stad en dorpen en hun inbreng is juist daarom zo belangrijk. Ik ben heel benieuwd naar de eerste adviezen.”

Alle leeftijden en interesses
In de Apeldoornse Jongerenraad zitten jongeren van 12-20 jaar uit de hele gemeente Apeldoorn. “Het is heel fijn dat we aanmeldingen hebben ontvangen van alle leeftijden en achtergronden. Zo krijgen we een goed beeld van wat er speelt bij jongeren en welke onderwerpen zij belangrijk vinden”, aldus Willems. Verschillende onderwerpen komen aan bod: school, uitgaan, hangplekken en uiteraard de gevolgen van corona voor jongeren in Apeldoorn. Jongeren gaven aan graag bij te dragen aan de ontwikkeling van Apeldoorn. Zo waren de eerste reacties: “Ik vind het belangrijk dat ik deel uitmaak van de ontwikkeling van Apeldoorn” en “Gaaf als we iets kunnen neerzetten en er ook echt iets gedaan wordt met onze ideeën”.

Net even anders
De raad heeft geen traditionele vorm en is daarom net even anders dan een ‘gewone’ raad. Samen met de jongeren wordt bepaald met welke onderwerpen zij zich bezig willen houden en hoe ze dat willen doen. De jongeren zitten tot eind 2021 in de jongerenraad. De jongerenraad past goed bij Apeldoorn Gezinsstad, waarbij wonen, werken, leren, opgroeien en oud worden centraal staan. De volgende bijeenkomst van de jongerenraad vindt in april plaats in de vorm van een online markt.