vrijdag, april 19Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Matenpoort heeft nu ook echt een poort

Foto: Rob Voss

De Matenpoort is voor veel mensen een bekende straat in Apeldoorn. Maar sinds woensdag 21 oktober is het naast een straat ook een kunstwerk. Het kunstwerk ‘Matenpoort’ staat in de bocht van de Matenpoort, bij het kanaal.

Verwijzingen naar omgeving
In het kunstwerk zitten verschillende verwijzingen naar de omgeving en het kanaal. Zo lijken de zuilen gemaakt van opgestapelde hooibalen. Vroeger betekende het woord ‘maten’ namelijk hooi- of grasland. Daarnaast is de lengte van de poort het verschil in hoogte tussen in het kanaal in Apeldoorn en in Hattem, waar hij de IJssel in stroomt. En de kleur van het kunstwerk komt overeen met de kleur van groen van de bruggen over het kanaal.

Kunstenaar werkt samen met omgeving
Het werk is gemaakt door kunstenaar Marcel Smink. Hij laat zich inspireren door de ‘bebouwde omgeving’ en door de bijzonderheden en toestand van de plek van het kunstwerk. De omgeving zelf heeft ook actief meegedacht. Een aantal buurtbewoners, de directeur van basisschool De Korf en de secretaris van stichting Beleef Het Kanaal hebben meegedacht en feedback gegeven.

1 Comments

Reageren is niet meer mogelijk