woensdag, juni 12Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Het Apeldoorns Kamerkoor zingt de kerst tegemoet

Foto: Het Apeldoorns Kamerkoor

Op zondag 10 december en zaterdag 16 december brengt Het Apeldoorns Kamerkoor twee kerstconcerten ten gehore in de Doopsgezinde Kerk aan de Paslaan 6 in Apeldoorn. Op het programma staan naast A Ceremony of Carols van Benjamin Britten ook Engelse kerstliederen, Hongaarse en Finse liederen en muzikale intermezzo’s van harp en dwarsfluit.

Het Apeldoorns Kamerkoor bestaat nu uit zestien goed zingende, enthousiaste en gedreven vrouwen waarvan enkelen een professionele achtergrond hebben in de muziek. De concerten zijn toegankelijk voor kenners, maar ook voor mensen die niet gewend zijn om naar klassieke muziek te luisteren. Beide concerten starten om 19.30 uur (deur open om 19.15 uur) en rond 21.00 uur zijn ze weer afgelopen. Kaarten zijn tot 6 december met vroegboekkorting voor € 13 verkrijgbaar via https://www.hentzepeter.nl/kerstconcert2023. Daarna bedraagt de entreeprijs € 16. Kinderen tot 18 jaar betalen € 5. Bij goed weer serveren we na afloop thee met kerstbrood.

Meesterwerk A Ceremony of Carols
A Ceremony of Carols is één van de beroemdste meesterwerken van Benjamin Britten (1913 – 1976). Hij schreef ze in de Tweede wereldoorlog, midden op de Atlantische oceaan, toen hij terugreisde van de Verenigde Staten naar Engeland. Aan de hand van middeleeuwse en vroeg-Engelse literatuur componeerde hij eerst een ‘bundel’ van zes liederen, maar was hier nog ontevreden over. Uiteindelijk kwam hij met het elfdelige werk.

Het is geschreven voor een vrouwenkoor, sopraan solo, alt solo en een harp. Koorlid Marianne Smit begeleidt ze als professioneel harpiste bij beide concerten. Dirigente Hester Hentzepeter treedt zelf op als sopraan en gastsoliste Karen Langendonk en koorlid Anouk Huiskes als mezzosopraan.

Ontstaan van Het Apeldoorns Kamerkoor
Begin 2022 heeft Hester Hentzepeter Het Apeldoorns Kamerkoor opgericht. Als lyrische sopraan en dirigent is zij een veelzijdig musicus. Ze begon haar opleiding aan de Kleinkunstacademie, studeerde klassiek zang aan het Conservatorium van Amsterdam en volgde een dirigeeropleiding aan het Conservatorium van Utrecht. In 2017 verhuisde ze vanuit Amsterdam naar Apeldoorn en merkte dat daar behoefte was aan een nieuw, enthousiast en gemêleerd koor dat met passie zingt vanuit een grote liefde voor klassieke muziek. Hester voelt grote noodzaak om het beste uit haar koorleden te halen en zo met het koor een hoge kwaliteit neer te zetten. Ondanks dat het koor nauwelijks twee jaar bestaat, geeft het al sprankelende, intense concerten waar het publiek echt van geniet.