donderdag, december 7Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Leerlingen SO Markerichtersveld stralen tijdens uitvoering Art Heroes project

Foto: Pixabay

De leerlingen van SO Markerichtersveld, een school van De Onderwijsspecialisten, hebben de afsluitende voorstelling gegeven van de workshops rondom het project Art Heroes. De leerlingen hebben drie weken lang op school kennis kunnen maken met muziek rondom het thema ‘Praten via muziek’. Na de laatste les hebben de leerlingen voor hun ouders en/of verzorgers een voorstelling opgevoerd in de theaterzaal van Gigant.

De bovenbouwleerlingen van de school hebben tijdens de workshop-weken hard geoefend met de djembé om voor de ouders en/of verzorgers een geweldige show op te voeren. De leerlingen van de middenbouw hebben tijdens de voorstelling door middel van liedjes en muziekinstrumenten laten zien hoe je ook met elkaar kunt communiceren en kan ‘praten via muziek’. Tussen de uitvoeringen van de verschillende groepen door waren er verschillende intermezzo’s, waarbij gedichten en liedjes werden voorgedragen.

Ouders en verzorgers hebben genoten, de leerlingen die deelnamen hadden een glimlach van oor tot oor en tijdens de voorstelling zag je hun zelfvertrouwen groeien!! De uitvoering van de Art Heroes show valt op de eerste dag van de Kindermuziekweek. Een week waarin we kinderen tussen de 0 en 12 jaar het plezier willen laten ervaren van livemuziek, van welk genre dan ook. Het Art Heroes project is daarbij een mooie aftrap voor de 1e Kindermuziekweek in Nederland.

Art Heroes op SO Markerichtersveld
Art Heroes is een stimuleringsprogramma van Stichting Special Heroes Nederland voor leerlingen in het speciaal onderwijs, het speciaal basisonderwijs en op praktijkscholen. Door middel van het Art Heroes programma zet SO Markerichtersveld in op kennismaking met lokale culturele activiteiten voor de leerlingen, met als doel de cultuurparticipatie op de school te verhogen. Het belangrijkste van deze activiteiten is kinderen de succeservaring te geven die ze verdienen: iedereen kan een held zijn!