zondag, juli 14Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Appoldro 1 kampioen Oost-Gelderland competitie dynamictennis

Foto: PR DT Appoldro

Op 7 april 2019 werd in Dinxperlo de allesbeslissende finaleronde gehouden van regiocompetitie Oost-Gelderland dynamictennis. Erick en Wilco van Appoldro 1 wisten hier met mooie cijfers kampioen te worden. Zij namen twee bekers, waaronder een grote wisselbeker mee naar Apeldoorn. Ook Appoldro 2 deed het niet onverdienstelijk met een vijfde plaats.

Appoldro 1 ging de laatste finaleronde in met twee punten voordeel ten opzichte van concurrent S.S.S. Irene uit Lintelo. In deze laatste ronde stond wederom een onderling duel tussen de favorieten op het programma. Voordat het zover was, speelde eerst het tweede team van Appoldro (Christelle en Maks) tegen SSS Irene 1, de progressie van dit team betaalde zich uit. Doordat Appoldro 2 won, was de achterstand van SSS Irene op Appoldro 1 opeens drie punten. Appoldro 1 kampioen dus!

Ook al waren de heren van Appoldro 1 in het op dat moment nog te spelen onderlinge duel met SSS Irene 1 dus niet meer in te halen, dit betekende niet dat Appoldro 1 deze niet wilde winnen. Beide wedstrijden werden ruim gewonnen (21-10 en 21-13). Hiermee toonde Appoldro 1 aan dat zij de onbetwiste kampioen behoorde te zijn. Over alle vier de finalerondes wist het team van Appoldro maar liefst 29 wedstrijden te winnen en verloor er maar 1. SSS Irene 1 won er 24 en verloor er 6. Alle onderlinge wedstrijden werden dus gewonnen. Een zeer knap resultaat van Appoldro. Zeker als je erbij bedenkt dat er tegen een aantal tegenstanders soms flink geknokt moest worden om de winst binnen te halen.

In de A-klasse (hoogste klasse) waar dit alles zich afspeelde, werd de directe concurrentie vertegenwoordigd door teams als: Litac 1, Appoldro 2, DIOS 1 en SSS Irene 1. Dit waren dan ook vaak de lastigere potjes, ondanks dat het seizoen met ruime cijfers kon worden afgesloten. Ook Appoldro 2 liet tijdens het seizoen veel progressie zien, zij is nog beter gaan spelen en won van goede tegenstanders. Mooi om te zien dat zij ook echt meedoen in de top! Uiteindelijk eindigde zij op een verdiende vijfde plaats. In de A-klasse deden 9 teams mee.

Vóór de finalerondes werden er overigens vier voorrondes gehouden. Vanaf september t/m december 2018 speelde men maandelijks om te handhaven, promoveren of te degraderen (tijdens een seizoen mogelijk dus bij deze competitie), dit was een stukje voorcompetitie. Daarna werd men voor de finalerondes in de vaste A, B, of C-klasse geplaatst. Vanaf januari t/m april 2019 betekende dit voor de teams van Appoldro dat zij in de A-klasse uitkwamen. Ook in deze voorrondes werd merendeel gewonnen door de teams van Appoldro. Ook viel Gerard van de Vlag destijds een keer in omdat Wilco aan de Masters meedeed.

Omdat Appoldro 1 eerste en SSS Irene 1 tweede van de A-klasse werden, zijn zij ook geplaatst voor de landelijke finaleronde. Waarschijnlijk gaat dit eind april in Lichtenvoorde plaatsvinden. Alle teams die dit seizoen eerste en tweede werden in de verschillende regiocompetities, zullen hier dan nog onderling de strijd met elkaar aangaan. De winnaar hiervan is dan de Nederlands Kampioen in competitieverband.

Naast district Oost-Gelderland kennen we de districten IJselstreek en Gelre. Oost-Gelderland wordt gezien als de grootste en sterkste seizoencompetitie van Nederland. Ook bij de andere districten zijn natuurlijk goede teams, maar waar Oost-Gelderland zich wel in onderscheidt is dat er meer sterke teams zijn, veel deelnemers (26 teams) en ook voor alle sterktes aparte klassen. Dit maakt dan ook dat we als Appoldro hier meer kunnen groeien en de verre reisjes voor lief nemen. Dit eerste seizoen in competitie Oost-Gelderland is verder heel goed bevallen bij de teams! Wordt vervolgt dus, misschien zelfs met een Appoldro 3 in 2019-2020!