zondag, juli 14Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Leer in vier dagdelen alles over online contact met de overheid

Foto: CODA

De cursus Digisterker: online in contact met de overheid gaat in februari weer van start. In vier dagdelen leer je alles over het aanvragen en gebruiken van jouw DigiD, inloggen bij MijnOverheid, het gebruik van Samen055 en de site van de Belastingdienst.

Via de overheid kunnen steeds meer voorzieningen online geregeld worden. Zo kun je bijvoorbeeld huur- en zorgtoeslag online aanvragen maar ook werk zoeken, een afspraak met de gemeente maken, zorgaanbieders zoeken of een verhuizing doorgeven. Iedereen die het moeilijk vindt om dit soort zaken online te regelen of hier graag meer over wil weten, kan deelnemen aan de cursus Digisterker: online in contact met de overheid. Deze cursus wordt door vrijwillige docenten van CODA gegeven.

Cursusinformatie
In vier dagdelen leer je niet alleen hoe je jouw DigiD kunt aanvragen en gebruiken; je leert ook hoe je hiermee op (gemeentelijke) overheidswebsites kunt inloggen en daar informatie kunt vinden. Daarnaast wordt verteld hoe de DigiD-app werkt en hoe je de sms-controle instelt. Alle onderwerpen worden aan de hand van het werkboek stap voor stap uitgelegd en met de oefeningen kun je vervolgens zelf aan de slag. Dit werkboek mag uiteraard mee naar huis genomen worden.

Data
De cursus start maandag 4 februari en de vervolgdata zijn 11, 18 en 25 februari; deze wordt van 09.30 tot 11.30 uur gegeven in de Gele zaal in CODA Museum. Informatie is ook te vinden op www.coda-apeldoorn.nl/digisterker. Hier kun je ook de brochure Digisterke verhalen downloaden met daarin uiteenlopende verhalen van mensen die dankzij deze cursus digitaal sterker zijn geworden.

Aanmelden
Wil je je aanmelden voor deze cursus, stuur dan een e-mail naar Elske de Jong (e.dejong@coda-apeldoorn.nl) onder vermelding van ‘Digisterker’; je ontvangt dan per mail het aanmeldformulier. Dit ingevulde formulier kun je tot uiterlijk drie werkdagen voor aanvang van de cursus inleveren bij de balie in CODA Centrale Bibliotheek, CODA dok Zuid of CODA de Maten. Je aanmelding is pas definitief nadat je de betaling per pin (aan de balie) betaald hebt.

Kosten
CODA leden betalen € 22,50 en niet-leden betalen € 27,50; dit is inclusief werkboek en koffie/thee. Je kunt voor een deel van dit bedrag ook gebruikmaken van de RegelRecht strippenkaart.