vrijdag, mei 24Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Kunstenaars uit Münster gaan over de grens

Maar liefst zes kunstenaars exposeren in de weekenden van 8/9 en 15/16 juni in de LOOLAAN GALERIE. Duitse kunstenaars deze keer, die afkomstig zijn uit Münster. Het zestal bestaat uit professionals die vaak op meerdere terreinen actief zijn: als schilder, vormgever van kunst in de openbare ruimte, beeldhouwer, schilder en dichter. Voor meer info: www.ateliersapeldoorn.nl.

  • Elke Seppmann reflecteert in haar werk op alledaagse situaties, soms met een lichte knipoog. Al tientallen jaren legt ze benzinestations vast, als olieverfschilderij of als houtsnede. Het zijn fascinerende lichtverschijnselen.
  • Kirsten Mühlbach’s werken gaan over de natuur, het leven en de eeuwige zoektocht naar verbinding. De innerlijke en uiterlijke wereld. Veel van haar werken zijn reliëfachtige zandsculpturen, die na droging verder worden ingekleurd.
  • Christiane Schöpper werkt als beeldhouwer met gebrande klei, papier, draad, hout en steen. Haar onderwerp is: mensen in hun emotionele toestand, in relatie tot elkaar, tot de wereld en haar tussenruimten.
  • Felix Schöpper negeert de regels van de conventionele kunstwereld. Met keramiek en hout vormt hij zijn magisch gevoel. Zijn personages bevinden zich in relatie met elkaar, alleen in een ruimte of in groepen.
  • Martina Lückener en Benedikt Burghoff werken al tien jaar met elkaar. Naast grootschalige muurschilderingen en kunstconcepten voor de openbare ruimte, maken ze nu ook samen schilderijen.

Inspirerend
Arie Otten: “Voor ons, de Apeldoornse kunstenaars van Stichting Ateliers Apeldoorn, zijn niet alleen deze kunstenaars en kunstwerken inspirerend. Ook de locatie waar zij werken is zeer bijzonder; uniek in Duitsland bovendien. Op het terrein van een voormalige betonfabriek is het een en al kunst, cultuur en ambacht. Zo’n 50 beeldend kunstenaars hebben hier hun atelier. Er zijn ook  werkplaatsen van ambachtslieden en ontwerpers. Een prachtig voorbeeld van samen werken.”