zondag, juli 14Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Apeldoornse ondernemer neemt landelijk nieuwsplatform over

Foto: Henry Faber Photography

De Apeldoornse ondernemer Nathan Veenstra heeft het landelijke nieuwsplatform SEOnieuws.com overgenomen. Vanaf nu verschijnen er weer wekelijks nieuwsberichten over Google, zoekmachine-optimalisatie en online marketing op SEOnieuws.com.

Het nieuwsplatform over SEO/zoekmachine-optimalisatie en online marketing dat in 2017 door Kim Pittoors van Nethit is opgezet, heeft een nieuwe eigenaar. Nathan Veenstra van Letterzaken heeft het platform op verzoek van Pittoors overgenomen om het platform door te laten groeien. Een nieuwe koers is inmiddels ingezet, waardoor er nu weer regelmatig nieuwe artikelen op SEOnieuws.com verschijnen.

Veenstra over de overname: “Kim merkte dat hij eigenlijk onvoldoende tijd had om echt aandacht te geven aan SEOnieuws.com. Omdat ik al schreef en eindredactie voerde voor het platform, was ik de eerste kandidaat voor een overname. Kim wilde het door hem ontwikkelde platform graag in vertrouwde handen over doen. En dat snap ik, zo’n project is toch een soort kindje van je, waarvan je zeker wilt weten dat het goed terecht komt.”

Vliegende start
SEOnieuws.com kende een vliegende start begin 2017, er was duidelijk behoefte aan een nieuwsplatform op het gebied van SEO. De belangrijkste wijziging na de overname is dat er een team aan auteurs beschikbaar is om snel te kunnen inspelen op nieuwswaardigheden. Er zijn 10 nieuwe auteurs aangetrokken, samen zorgen zij er nu voor dat er wekelijks nieuwe berichten verschijnen.

Vaker nieuws
Veenstra: “Door uitbreiding van het team waarborgen we de continuïteit van de berichtgeving. Er is altijd wel een auteur die een stuk kan schrijven over gebeurtenissen bij Google of elders in de wereld van online marketing. Zo hoeven de auteurs niet allemaal wekelijks een artikel te schrijven, en is het platform ook niet afhankelijk van 1 auteur die het leeuwendeel schrijft, zoals Kim eigenlijk deed.” Dit betekent dat er vaker nieuws wordt gepubliceerd op SEOnieuws.com, waardoor het platform interessanter wordt voor iedereen met interesse in online marketing en SEO.

Wekelijks SEO-nieuws in je inbox
De nieuwe opzet betekent ook dat de wekelijkse nieuwsbrief weer verstuurd wordt naar alle abonnees. Zonder zelf de website te bezoeken, ontvangen de abonnees alle nieuwste artikelen iedere donderdag in hun inbox. Wie het nieuws niet wil missen, schrijft zich in op SEOnieuws.com.