maandag, december 4Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Koninklijke onderscheiding voor vertrekkende raadsleden

Foto: Gemeente Apeldoorn

De heer J.C.G. Wegman (66) en mevrouw P.W.J.H. Donswijk-Bot (72) hebben donderdag 14 februari 2019 uit handen van Commissaris van de Koning John Berends de versierselen ontvangen, die horen bij hun benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Dit gebeurde tijdens hun afscheid als lid van de gemeenteraad.

Hans Wegman zat van 1998 tot 2006 en van 2013 tot zijn afscheid ruim 13 jaar in de gemeenteraad. De periode daartussen was hij wethouder en 1e locoburgemeester. Tijdens zijn raadslidmaatschap zat Hans Wegman in veel raadscommissies en was hij lid van de rekenkamercommissie. Hij was een raadslid met een groot sociaal hart die dichtbij en naast de inwoners van Apeldoorn stond.

Paula Donswijk zat ruim 11 jaar in de gemeenteraad en was 4 jaar vicevoorzitter van de raad. Ze heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de totstandkoming van de huidige Apeldoornse bestuurscultuur van openheid en samenwerking. Ze was een van de initiatiefnemers voor oprichting van de Raadsgroep Verkeersontsluiting Zuidbroek, die met de buurt en deskundigen een oplossing heeft gevonden voor de afwikkeling van het verkeer in en rondom de wijk Zevenhuizen-Zuidbroek. Voordat Paula Donswijk raadslid werd, was zij 11 jaar lang lid en voorzitter van Wijkraad De Parken.