woensdag, december 6Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Concert lecture: Dansen met Chopin in Parijs

Archieffoto

OKW, Alliance Française en GIGANT, Markant in cultuur, halen op maandag 11 maart pianiste en musicoloog Karolinka de Bree naar GIGANT voor haar concertlezing ‘Dansen met Chopin in Parijs’. Al spelend en vertellend neemt ze de bezoeker mee naar de tijd waarin Chopin in Parijs woonde (1831-1849).

Karolinka de Bree
Karolinka de Bree studeerde uitvoerend piano aan onder meer de Royal Northern College of Music in Manchester en Indiana University in Bloomington (IN). Zij behaalde zowel haar bachelor- als haar masterdiploma met onderscheiding. Zij studeerde onder meer bij Marjes Benoist, Evelyne Brancart en Alan Fraser. Daarnaast studeerde ze musicologie aan de universiteit in Utrecht.

Karolinka ontwikkelt doordachte programma’s in de vorm van concertlezingen. Op deze manier combineert ze haar pianistiek op boeiende en soms interactieve wijze met musicologische kennis. Zo wil ze het publiek uitnodigen om dichterbij het verhaal achter de noten te komen. Zowel mensen zonder voorkennis over klassieke muziek als de nieuwsgierige kenner zijn welkom om deel te nemen aan dit programma. Karolinka zoomt tijdens haar lezing in op een aantal vragen: Wat hebben dansen en zingen te maken met de bekende Poolse componist en pianist Fryderyk Chopin (1810-1849)? Waarom klinkt een groot deel van zijn muziek zo ontzettend weemoedig? En waarom verhuisde de Poolse componist in 1831 plotseling naar Parijs?

 

Praktische informatie
Datum:                ma 11 maart 2019
Tijd:                       deur open: 19:45  |  aanvang: 20:00
Locatie:               Gigant, Nieuwstraat 377, Apeldoorn
Toegang:             normaal: €9,00, vrienden & leden OKW: €7,00