vrijdag, mei 24Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Kofferbak aan het kanaal beleeft nieuwe mijlpaal

Foto: Ruud Kelderman

De kofferbakverkoop van afgelopen zaterdag 3 augustus langs het Apeldoorns Kanaal was de drukste ooit. Editie 16, kofferbakverkoop zaterdag 140 beleefde een mijlpaal!

Ruim 12.000 bezoekers liepen langs de 250 verkopers en gaven (heel belangrijk) veel geld uit! Direct om 7.30 uur toen de standhouders neergezet werden en aan het uitpakken waren stonden de eerste kopers al met ruim 50 man bij het begin. Kijken wat er uit de dozen komt en of het een beetje goedkoop te koop is.

Heel de dag liepen kijkers en kopers af en aan! Bijna niemand ging met lege handen naar huis. De verkeersregelaars van de stichting W.H.O.E. (organisatie) konden de auto’s van de kopers maar net een plekje geven langs het spoor, en ook de fietsenrekken stonden vol!

Het weer speelde deze zaterdag geen spelbreker, een klein buitje om 14.30 uur waarna de verkopers al snel hun goederen inpakten en huiswaarts gingen. Helaas ook een minpuntje, waar veel mensen bij elkaar zijn worden helaas ook zakken gerold. Meerdere mensen zijn hun geldbuidel kwijt geraakt!

Dit jaar nog 4 zaterdagen te gaan waarvan de komende op 10 augustus alweer uitverkocht is. Dankzij de opbrengst van de grondplaatsen kan de stichting W.H.O.E. (Werkgroep Hulptransporten Oost-Europa) het komende seizoen tussen de 8 en 10 vrachtwagens met overtollige goederen uit Apeldoorn e.o. een tweede leven geven in Oost-Europa.