woensdag, juni 12Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Kledingruilmarkt: junior-editie in CODA ExperienceLab op zondag 17 juli

Foto: CODA

CODA organiseert op zondag 17 juli een speciale kinderkledingeditie van de CODA Kledingruilmarkt. Tijdens deze junior-editie ruil je kleding in de maten 56 t/m 176. Je shopt hierbij met een gesloten portemonnee én geeft kleding een tweede leven. Meedoen aan de kledingruil is helemaal gratis, het enige wat bezoekers hoeven te doen is minimaal 3 tot maximaal 10 items (kledingstukken, accessoires, tassen, schoenen) mee te nemen. Vooraf aanmelden kan op www.coda-apeldoorn.nl/kledingruil.

De eerste 40 inschrijvingen ontvangen op 17 juli een goodiebag. Bezoekers kunnen ook zonder inschrijving langskomen en meedoen op de dag van de kledingruil zelf. Zowel met als zonder inschrijving vooraf geldt dat het inleveren van 3-10 items het ‘toegangsticket’ is tot de markt. De items kunnen op de dag van de markt worden ingeleverd tussen 11.00-12.30 uur. Van 14.00-16.00 uur is de markt geopend. Bezoekers kunnen kinderen gerust meenemen naar de markt, er is een speel-/leeshoek aanwezig vanaf 14.00 uur.

Meedoen aan de kledingruil is gratis, bezoekers doen mee door 3 tot 10 items in te leveren. Items inleveren is mogelijk op 17 juli van 11.00 tot 12.30 uur. De kleding wordt vervolgens gesorteerd en opgehangen en vanaf 14.00 uur kunnen bezoekers de markt op. De kledingruil werkt met een ‘betaalsysteem’ waarbij deelnemers voor elk ingeleverd kledingstuk knopen ontvangen. Met de ontvangen knopen kunnen zij op 17 juli tussen 14.00 en 16.00 uur de markt op in CODA Auditorium om zelf weer mooie items uit te zoeken. Wanneer je iets hebt gevonden, ‘betaal’ je deze items met de ontvangen knopen.

Bij het inleveren ontvangen deelnemers:

  • 1 knoop per accessoire (sieraden, tassen, sjaals etc.)
  • 2 knopen per kledingstuk (broeken, shirts, vestjes, jurken, rokken, overhemden etc.)
  • 2 knopen per paar slippers
  • 3 knopen per paar schoenen
  • 3 knopen per jas (zomerjas, spijkerjasje etc.)

De ‘kosten’ per nieuw item die bezoekers uitkiezen op 17 juli zijn gelijk aan bovenstaand aantal knopen.

Voorwaarden
Kleding moet schoon, heel en niet verwassen zijn en van redelijke tot goede kwaliteit. Lever stukken in waar een ander nog een tijd plezier van kan hebben. De volgende items mogen ingeleverd worden voor de markt: kleding, schoenen, sieraden en accessoires zoals mutsen, petjes, riemen en tassen. Ondergoed, badkleding en sokken worden niet aangenomen. Er kunnen maximaal 10 items per persoon worden ingeleverd. Bekijk op www.coda-apeldoorn.nl/kledingruil een overzicht van alle spelregels.